Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieGrevă japoneză la Prefectura Timiş. De ce nedreptăţi se plâng angajaţii

Grevă japoneză la Prefectura Timiş. De ce nedreptăţi se plâng angajaţii

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Angajaţii Prefecturii Timiş se alături funcţionarilor publici nemulţumiţi de Legea salarizării şi încep protestele. Pentru miercuri, în intervalul orar 10-12 aceştia au anunţat o grevă japoneză. În intervalul orar menţionar, angajaţii din prefectură vor purta banderole la mâini. E important de spus că activitatea nu va fi întreruptă. Principala nemulţumire a angajaţilor este legată de salariile mici.

„Este inadmisibil ca salariații prefecturilor, cei care au atribuții de îndrumare și control, cât și de verificare a legalității actelor administrative adoptate/emise de către autoritățile administrației publice locale, precum și de coordonare și verificare a activității serviciilor publice deconcentrate, să aibă salarii de două ori mai mici decât salariații din aceste instituții/autorități publice. De asemenea, protestul are în vedere modul discriminatoriu în care au înțeles să voteze deputații din Parlamentul României, care au respins un amendament la votul în plen la legea de aprobare a OUG nr.2/2017, care propunea majorarea cu 20% a salariilor brute pentru angajații din prefecturi, asta în condițiile în care amendamente similare, ce vizau majorări salariale pentru angajați din alte autorități și instituții publice, au fost adoptate. Precizăm faptul că aprobarea acestui amendament nu ar fi produs un impact major asupra bugetului de stat, întrucât numărul angajaților din prefecturi este mult mai redus decât cel din oricare din instituțiile/autoritățile menționate. Este o situație paradoxală, și de neînțeles pentru angajații instituțiilor prefectului, ca dintre toate categoriile de bugetari, numai pentru instituțiile prefectului sa fie respinsă majorarea salarială. Scopul acțiunii noastre de protest este redarea demnității Instituției Prefectului prin acordarea unei majorării de 20 % a salariilor de bază asa cum s-a dorit prin amendament la OG. 2/2017 în Camera Deputaţilor în sedinţa din data de 16. 05.2017″, a transmis Instituţia Prefectului”, a informat Prefectura Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare