Sub organizarea Asociaţiei SPICC, timişorenii ce consumă cu plăcere cărţile sunt invitaţi la un Flash Book Mob, în Piaţa Operei. Manifestarea va debuta luni, 19 mai, începând cu orele 19:00, participanţii fiind îndemnaţi să aducă cu sine, cartea preferată pentru a lua parte la o acţiune simbolică, menită să creioneze importanţa lecturii.

Începând cu orele 19:10, un fluierat va da semnalul de începere al Flash Book Mob-ului, moment în care fiecare dintre cei prezenţi va deschide propria carte şi va citi cu voce tare fragmente din ea, pe parcursul a trei minute. Micuţii care încă nu au dibuit misterele cititului, vor avea şi ei ocazia să participe, istorisind povestea preferată.

Evenimentul are ca obiectiv promovarea cărţilor şi tragerea unui semnal de alarmă asupra importanţei lor, într-un mod recreativ şi spontan. În zilele noastre, valoarea cărţilor a scăzut considerabil, întâietate au televizorul şi internetul, iar un număr mare de indivizi uită de plăcerea de a savura o carte bună şi de a-i descoperi misterele filă cu filă.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.