AcasăStiriPoliticaForţa Civică din Timiş atacă propunerea înfiinţării unui nou Muzeu al Revoluţiei...

Forţa Civică din Timiş atacă propunerea înfiinţării unui nou Muzeu al Revoluţiei din 1989

Forţa Civică Timiş dezaprobă propaganda electorală pe tema înfiinţării unui nou Muzeu al Revoluţiei. Iniţiativa populistă a candidatului USL Timiş, liberalul Ben-Oni Ardelean, anunţată în campanie electorală, şterge cu buretele anii de eforturi ai actualului Memorial al Revoluţiei, proiect care defineşte pe deplin ceea ce a însemnat şi înseamnă istoric şi moral Evenimentele din Decembrie 1989.

Candidatul latifundiar al USL se foloseşte de această temă în condiţiile în care acest muzeu există şi este depozitarul nu doar al fotografiilor, ci şi a întregii arhive a documentelor cu valoare istorică, politică şi morală. Disperarea de a fura voturi cu orice preţ ne dovedeşte că iniţiativa acestuia este o palmă dată peste obrazul celor care şi-au dedicat ultimii 23 de ani pentru construcţia şi menţinerea Memorialului Revoluţiei.

„Punem sub semnul întrebării iniţiativa liberalului şi pentru că este aliat cu PSD, partid care a făcut presiuni politice asupra Memorialului Revoluţiei şi a eforturilor preşedintelui acestuia, Traian Orban şi a colaboratorilor săi care, ani de zile, au luptat pentru aflarea adevărului despre vinovaţii crimelor săvârşite în Timişoara în Decembrie 1989.

Fără ruşine faţă de toate acestea Ben-Oni Ardelean se foloseşte în acest demers şi de „timişorenii de peste graniţe încântaţi de această propunere”, fără a aminti despre Legea Imprescriptibilităţii Crimei care face posibilă judecarea celor care, la comanda lui Iliescu, au omorât oameni nevinovaţi.

Considerăm că Timişoara nu are nevoie de încă un muzeu al Revoluţiei, ci de o memorie comună anticomunistă. Memorialul Revoluţiei este un bun naţional şi nu un pretext de propagandă ieftină” se arată într-un comunicat emis de Forţa Civică Timiş.

sursa foto:  memorialulrevolutiei.ro

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente