Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Fostul președinte al Comisiei Europene, Romano Prodi, vine la UVT pentru a primi cea mai înaltă distincție

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Internaționalizare, deschidere către comunitate și crearea de legături puternice în mediul socio-economic reprezintă componente importante ale strategiei de dezvoltare a Universității de Vest din Timișoara. Instituția a primit în rândurile sale numeroase personalități marcante ale lumii și continuă să lege acele parteneriate care aduc prestigiu și valoare.

În acest context, Universitatea de Vest din Timișoara anunță acordarea titlului de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum profesorului Romano Prodi, președinte al Comisiei Europene (1999-2004) și Prim ministru al Italiei (1996-1998; 2006-2008).

”Suntem onorați să avem în rândurile noastre o personalitate puternică precum cea a domnului Prodi. Parteneriatul pe care îl legăm cu domnia sa va deschide noi perspective Universității și va avea o contribuție importantă în competiția europeană la care ne-am angajat ca universitate. Atragem aproape, spre instituție, spre comunitatea largă a Timișoarei, oameni de o importanță incontestabilă în societatea europeană”, a declarat Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Evenimentul va avea loc luni, 27 aprilie 2015, de la ora 11.00, în Aula Magna „Ioan Curea” a UVT, Bd. V. Pârvan 4. De asemenea, de la ora 10:00, în sala A01, va avea loc lansarea volumului de Alcide De Gasperi ”EUROPA. Scrieri și discursuri”, prima traducere a operei sale în limba română, eveniment la care participa și Romano Prodi. Cartea apare la Editura Universității de Vest, în îngrijirea Centrului de studii europene „Alcide De Gasperi”.

Foto:lifeinitaly.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Actriţa Maia Morgenstern, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest din Timişoara

Cunoscuta actriţă Maia Morgenstern a fost distinsă, astăzi, cu titlul de Doctor Honoris Causa...

VIDEO Somitate în domeniul Obstetricii, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Medicină

Ceremonie fastuoasă la Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara, luni, unde...

George Maior, șeful SRI, a primit titlul Doctor Honoris Causa din partea UVT. De ce a spus: ”Îmi voi prezenta demisia”

Cea mai înaltă distincție pe care o poate oferi o universitate, a fost înmânată...