Poli Timişoara se apropie cu paşi mari de prima ligă de fotbal din România, iar de această dată „pe bune”. Echipa antrenată de Valentin Velcea s-a impus în etapa a XXIV-a în faţa celor de la CSM Râmnicu Vâlcea prin dublele lui Şeroni şi Szekely, scor 4-0.

Vinerea Mare a fost un sfetnic bun pentru ACS Poli Timişoara, chiar dacă, poate datorităă sărbătorii Paştelui, pe scaunele violete ale arenei Dan Păltinişanu au luat loc doar câteva sute de suporteri, băieţii echipaţi în alb şi negru au făcut cel mai bun rezultat al anului şi al acestui sezon, învingând o echipă antrenată tot de un timişorean – Alexandru Pelici, CSM Râmnicu Vâlcea, scor 4-0.

Partida a debutat perfect pentru gazde, care ratează deschiderea scorului chiar în minutul 1, când Boldea nu reuşeşte să ajungă la mingea centrată în faţa porţii lui Pascal. Deschiderea scorului nu avea să fie aşteptată o veşnicie, Petrovic pasând pentru Szekely care trimite mingea în plasa porţii adverse chiar în minutul 5. Înainte de pauză, cu doar două minute, venea şi dublarea avantajului, pentru Poli, Şeroni reluând cu capul, din careul supraaglomerat al oltenilor, o centrare trimisă de Nanu, şi Poli intra la cabine cu 2-0.

După pauză, numărul spectatorilor de pe Marele Oval bănăţean, a mai crescut, parcă, circa 500 de persoane aplaudând revenirea alb-negrilor pe „dreptunghiul verde”. Prima ocazie serioasă îi aprţine lui Nanu, care, în minutul 48 şutează din voleu peste poarta apărată de Pascal, pentru ca, după numai un minut, Plecanciuc de la oaspeţi să-l faulteze pe Nanu în suprafaţa de pedeapsă, iar faza următoare avea să mărescă ecartul bănăţenilor la trei lungimi, după ce Szekely nu a mai ratat ţinta (vezi VIDEO). Deşi ocaziile nu au lipsit, mai ales la poarta oltenilor, tot Poli avea să înscrie, în minutul 79, Dobricean centrează de la colţul terenului, Pascal iese şi respinge nefericit, mingea îl ţinteşte pe Şeroni, pentru ca mai apoi să intre în poarta nefericitului goalkeeper vâlcean, iar scorul devenea 4-0 pentru gazde care sunt cu un picior în Liga I.

Poli Timişoara: Pap – Nohai, Petrovic, Şeroni, Marovic – Bărbuţ, Petre (c) (min. 84 – Artean), Poparadu, Nanu – Boldea (min. 69 – Dobricean), Szekely (min. 79 – Boştină). Antrenor: Valentin Velcea.

CSM Râmnicu Vâlcea: Pascal, Lungu, Potopea, Plecanciuc (min. 65 – Apostol), Tomozei, Vasile, Pârvu (c), Nicolae, Stoica (min. 80 – Gogoşoiu), Cruceru (min. 47 – Cruceru) – Nkongue.
Foto: Peter Bahuczki

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.