Noua-maternitate-Bega-din-Timisoara-1

Președintele Consiliului Județean (CJ) Timiș, Călin Dobra, a dezvăluit, astăzi, cum va arăta clădirea viitoarei maternități ”Bega”. Reprezentantul administrației județene a precizat că noua unitate medicală va oferi servicii de fertilizare in vitro.

După numai o lună de la prezentarea primelor imagini cu noua maternitate ”Odobescu”, pe care o va ridica primăria din Timișoara, pe Calea Bogdăneștilor, Consiliul Județean Timiș a decis să ”cotraatace” cu primele imagini care dezvăluie cum ar putea arăta noua maternitatea aflată în subordinea spitalului pe care îl ”deține”.

”Așa va arăta noua maternitate pe care Consiliul Județean o construiește în Timișoara, lângă Spitalul Județean”, a precizat președintele CJ Timiș, Călin Dobra, sâmbătă, 29 decembrie 2018.

Din primele imagini cu designul noii maternități, așa cum a fost gândit de proiectanți, arată că unitatea medicală de obstetrică-ginecologie va beneficia de o clădire impozantă, aceasta urmând a fi poziționată chiar lângă ”Casa Austria”, viitoarea maternitate ”Bega” urmând să se înalțe pe patru etaje. Proiectul este finanțat prin fonduri europene în valoare de 12 milioane de euro pe care îi avem aprobați prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Ungaria.

”La Consiliul Județean Timiș avem în lucru, acum, Studiul de Fezabilitate, care trebuie predat până în luna martie, după care urmează licitația pentru proiectare și execuție. Consider că acest proiect este unul de excepție pe care l-am dorit și pentru care am făcut mari eforturi să îl avem aprobat deoarece ne va ajuta să rezolvăm o problemă delicată a Județului Timiș. Nou născuții și mamele au tot dreptul să beneficieze de condiții europene și acest lucru l-am avut în vedere când am gândit strategia pe domeniul sănătății”, a completat Călin Dobra.

Liderul CJ Timiș susține că un obiectiv principal este reprezentat de faptul că în cadrul instituției medicale vor fi oferite, în premieră în sistemul public din vestul țării, servicii de fertilizare in vitro. ”Așa cum v-am obișnuit până acum prin proiectele majore pe care le avem la Consiliul Județean ne gândim la viitor, ne gândim la generațiile viitoare”, a conchis Dobra, în cadrul unei postări pe o rețea de socializare, acolo unde a postat și imaginile cu noua maternitate ”Bega”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here