Transfer aeroport
1.8 C
Timișoara
28-feb.- 2020
Transfer aeroport

S-a aprobat strategia antidrog la nivelul județului Timiș. Vezi aici ce măsuri se vor implementa pentru a stopa consumul de substanțe ilicite

Si-a parcat BMW-ul ca un nesimtit si a scos numerele de inmatriculare ca sa scape de amenda

Conducătorul unui BMW parcat neregulamentar a crezut că scapă de sancțiune dacă își dă jos numerele...

Concert tribut Iron Maiden cu trupa Rainmaker, la Timisoara

Trupa sârbească Rainmaker ajunge pentru prima dată în Timișoara, unde urmează să susțină un concert-tribut, live,...

Un tramvai care ”merge” pe ruta Bors – Calafat, da peste cap traficul din Timis

Un transport agabaritic va perturba traficul rutier din județul Timiș în perioada 25 februarie - 3...

Nesimtire! Si-a parcat masina in fata usii unui chiosc din Piata 700, in care erau doua persoane

Polițiștii locali din Timișoara se confruntă cu tot mai mulți șoferi nesimțiți, iar oamenii legii sunt...

La sediul Palatului Administrativ a avut loc astăzi şedinţa Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Timiş, şedinţă condusă de preşedintele acestei structuri, Călin Dobra, şi care a avut pe ordinea de zi următoarele trei puncte, şi anume:

1. Prezentarea Strategiei Judeţene Antidrog Timiş pentru perioada 2014-2020; 2. Informare privind evenimentele rutiere pe semestrul I 2014 în judeţul Timiş; 3. Diverse.

Strategia Antidrog a fost aprobată prin Hotărârea CJ Timiş nr. 132 din iunie 2014 şi are ca scop să dezvolte cadrul judeţean de politici, necesar implementării unui răspuns proactiv faţă de fenomenul consumului de droguri, alcool şi tutun, precum şi a traficului de droguri, prin obiective specifice şi acţiuni  integrate ale instituţiilor de la nivel judeţean. În cadrul întâlnirii, Mihaela Tomiţă, comisarul şef al Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog a subliniat faptul că această strategie are patru direcţii de acţiune, şi anume: reducerea cererii, reducerea ofertei, cooperarea interinstituţională şi internaţională şi formarea/instruirea specialiştilor din domeniu.

Mihaela Tomiţă a făcut membrilor ATOP Timiş propunerea ca CJT (prin ATOP) să aloce fonduri pentru realizarea unui cercetări ştiinţifice legate de consumul de droguri în judeţul Timiş. Aceasta, în condiţiile în care, cel mai recent astfel de studiu a fost redactat în urmă cu 3 ani.

De asemenea, în cadrul şedinţei de astăzi, vicepreşedintele CJT, Călin Dobra, a propus continuarea proiectului realizat în colaborare de Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş, prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Timiş, şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, prin care în 26 iunie a fost premiat cel mai bun mesaj împotriva drogurilor.

„De această dată ar fi vorba de organizarea de dezbateri în şcolile timişene, în cadrul cărora tinerilor să li se prezinte, de către Centrul Antidrog Timişoara, înregistrări video cu mărturii, declaraţii ale consumatorilor de droguri sau în cadrul cărora să fie prezente persoane care să relateze propria experienţă legată de adicţie. Cred că o astfel de acţiune ar avea un mare impact asupra tinerilor şi ar conduce la reducerea numărului celor interesaţi de droguri”, a spus Călin Dobra.

- Advertisement -Transfer aeroport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Urmăriți-ne!

13,690FaniÎmi place
501CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
39,800AbonațiAbonați-vă
Galla Events

TIMISUL DE IERI

Canalul Bega în zona Iosefin în 1926- TIMIŞUL DE IERI

Am profitat de aceasta fotografie oferită prin amabilitatea partenerilor noştri de la Arhivele Naţionale Timiş pentru a vă supune...