Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

S-a aprobat strategia antidrog la nivelul județului Timiș. Vezi aici ce măsuri se vor implementa pentru a stopa consumul de substanțe ilicite

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

La sediul Palatului Administrativ a avut loc astăzi şedinţa Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Timiş, şedinţă condusă de preşedintele acestei structuri, Călin Dobra, şi care a avut pe ordinea de zi următoarele trei puncte, şi anume:

1. Prezentarea Strategiei Judeţene Antidrog Timiş pentru perioada 2014-2020; 2. Informare privind evenimentele rutiere pe semestrul I 2014 în judeţul Timiş; 3. Diverse.

Strategia Antidrog a fost aprobată prin Hotărârea CJ Timiş nr. 132 din iunie 2014 şi are ca scop să dezvolte cadrul judeţean de politici, necesar implementării unui răspuns proactiv faţă de fenomenul consumului de droguri, alcool şi tutun, precum şi a traficului de droguri, prin obiective specifice şi acţiuni  integrate ale instituţiilor de la nivel judeţean. În cadrul întâlnirii, Mihaela Tomiţă, comisarul şef al Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog a subliniat faptul că această strategie are patru direcţii de acţiune, şi anume: reducerea cererii, reducerea ofertei, cooperarea interinstituţională şi internaţională şi formarea/instruirea specialiştilor din domeniu.

Mihaela Tomiţă a făcut membrilor ATOP Timiş propunerea ca CJT (prin ATOP) să aloce fonduri pentru realizarea unui cercetări ştiinţifice legate de consumul de droguri în judeţul Timiş. Aceasta, în condiţiile în care, cel mai recent astfel de studiu a fost redactat în urmă cu 3 ani.

De asemenea, în cadrul şedinţei de astăzi, vicepreşedintele CJT, Călin Dobra, a propus continuarea proiectului realizat în colaborare de Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş, prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Timiş, şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, prin care în 26 iunie a fost premiat cel mai bun mesaj împotriva drogurilor.

„De această dată ar fi vorba de organizarea de dezbateri în şcolile timişene, în cadrul cărora tinerilor să li se prezinte, de către Centrul Antidrog Timişoara, înregistrări video cu mărturii, declaraţii ale consumatorilor de droguri sau în cadrul cărora să fie prezente persoane care să relateze propria experienţă legată de adicţie. Cred că o astfel de acţiune ar avea un mare impact asupra tinerilor şi ar conduce la reducerea numărului celor interesaţi de droguri”, a spus Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Sprijin medical pentru refugiații din Ucraina! OncoHelp asigură tratamente gratuite bolnavilor oncologici ajunși în România

Asociația OncoHelp-Centrul de Oncologie OncoHelp se află în prima linie a celor care vin...

Cod galben de vânt, în Timiş! Sunt aşteptate şi ploi însemnate cantitativ

Meteorologii au emis miercuri un cod galben de vânt puternic pentru județul Timiş și...

Donație de aproape 120.000 de euro pentru mamele victime ale violenței în familie! Gestul impresionant al unor timișeni

Gest impresionant făcut de doi timișeni care au donat Consiliului Județean un imobil, împreună...