Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Domnule Bojin, „aţi scăpat” cam multe zerouri pe cec

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Atunci când liderii politici români devin mult prea generoşi este timpul să ne ridicăm întrebări. Situaţia curentă este următoarea: în timpul şedinţei  Consiliului Judeţean Timiş s-a votat alocarea sumei de  100.000 de lei, construirii Catedralei Mântuirii Neamului din Bucureşti. Probabil au luat deja fiinţă mai multe întrebări în capul dumneavoastră, drag cititor. De ce sunt trimişi atâţia bani la Bucureşti pentru o biserică? Ei bine, pentru că „fericiţi cei săraci cu duhul, pentru că a lor este împărăţia cerurilor”, deci Bojin face o faptă bună, de ce să direcţioneze banii către cei nevoiaşi, orfani sau bolnavi, când vom putea avea „împărăţia cerurilor” adică mult … cer. Ne pregătim cumva de o campanie electorală şi avem nevoie de „binecuvântarea” enoriaşilor? De asemenea, de ce s-a apucat „miezul ţării” să ceară bani? Au construit prea multe biserici şi acum le „bate vântul” prin pungă? Sau au prea multe păcate şi nu le ajung casele Domnului? Oare cu cei aproximativ 22.000 de euro vor achiziţiona icoane cu touchscreen? „Trupul şi sângele Domnului” vor evolua la nivelul de croissant şi vin de Bordeaux? Blamez şi mă va pedepsi Dumnezeu.
„Vrem spitale, nu catedrale!”

Dar, în fond, ce contează ce vrem noi? Poţi să mori într-un spital jegos, printre coleoptere şi reziduri, căci vei avea parte de o înmormântare „ca la carte” la biserica din oraş. Poţi avea nevoie de tratamente medicale speciale, pe care, desigur, nu o să le primeşti, însă vei avea posibilitatea de a te ruga la însănătoşire (asta doar cu o donaţie decentă în cutia milei, căci necunoscute sunt căile Domnului). Ce să mai discutăm, biserica a devenit o instituţie universală în societatea noastră, vindecă, călăuzeşte, iartă, mântuieşte, pedepseşte, oferta e all-inclusive.

Patriarhia a cerut Consiliilor Judeţeni din întreaga ţară 300.000 de lei, iar Primăriilor 200.000 de lei, pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului. Titu Bojin a declarat dezamăgit şi întristat că Timisul poate aloca „doar” 100.000 de lei, “Timişul, unul dintre cele mai bogate judeţe, poate aloca suma de 100.000 de lei, chiar dacă ne pare rău că nu am putut aloca suma cerută de Patriarhie, 300.000 de lei. Probabil că vor fi şi alte instituţii, alte judeţe, care vor aloca bani.”. Eu propun, dacă tot există atâta smerenie şi milostenie, să le donaţi unul dintre terenurile dumneavoastră. Timisul e îndeajuns de blagoslovit, nu ajungem noi în Iad.

„Între icoane şi sfinţi,/Încerci bine să te simţi…/Predica e pe „dischetă”,/Şi popii prezenţi… la chetă…” (epigramă de Constantin Enescu)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Sprijin medical pentru refugiații din Ucraina! OncoHelp asigură tratamente gratuite bolnavilor oncologici ajunși în România

Asociația OncoHelp-Centrul de Oncologie OncoHelp se află în prima linie a celor care vin...

Bezna minții! Administrația Alin Nica a demarat ancheta internă pentru depistarea cârtiței în cazul lingvistului ”Borsetă”

Plin de sânge, umilit și în bălți de lacrimi, ultimele datorate râsului isteric venit...

Șeful de cabinet al președintelui CJ Timiș are urgent nevoie de cursuri de gramatică și de limba română

Și, până la urmă, fără nicio exagerare, chiar și de lecții de logică. Pentru...