Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriCulturăGaleria Calina prezintă expoziţia de pictură ''FOARTE ÎN PLUS'' cu lucrările recente...

Galeria Calina prezintă expoziţia de pictură ”FOARTE ÎN PLUS” cu lucrările recente ale IOANEI IACOB

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

ioana iacob acryl on canvas 146x160cm 2012Ioana Iacob a absolvit Universitatea de Artă şi Design din Cluj în anul 2009. În acelaşi an face o practică de specialitate la Colecţia Peggy Guggenheim din Veneţia. A avut expoziţii peronale la Galeria Anaid Art, Bucureşti / 2012 /, Mie Lefever, Gent / 2011 /, Laika Art Space, Cluj / 2010 / şi expoziţii de grup la Art Market Budapesta, / 2012 /, Galeria Bulgakov, Cluj / 2009 / şi Galeria Plan b, Cluj / 2008 /. A participat la atelierele ‘Construire une exposition’ de la Muzeul Luvru, Paris / 2010 / si la ‘Ananas et bisons blancs’ de la Reşedinţa de vară a baronului Brukenthal, Avrig / 2009 /.

Ioana Iacob cere de la început o taxă afectivă.

Contextualizează cu metodele unui artist conceptual. Nu ajunge la o rezoluţie clasică. Pare mereu atrasă de o altă lume şi are mereu o distanţă nesofisticată. Combină tradiţia romantică şi cultura de consum cu o agendă care rămâne clară. Ioana Iacob este absorbită de sine, dar vigilentă, personală, dar aspră, cu o rezervă de dorinţe, de proiecţii, de vise, de strălucire. Imaginea derivă din fotografie şi apare oarecum tradiţională. Sensul tradiţiei vine însă din reflecţiile despre arta modernă. Ioana Iacob combină frumosul urmărit formal, fanteziile media, realitatea autentică cu comentariile ei personale de multe ori caustice.

Pictura Ioanei Iacob vine misterios ca o nuvelă romantică şi vorbeşte despre memorie, despre copilărie, despre timpul călătoriilor, despre adevarata identitate, dar dispare imediat ce noi credem ca în sfîrşit am înţeles.

Expoziţia va fi deschisă intre 28.1.2013 şi 20.2.2013, de luni până vineri între 10 şi 18, sâmbăta între 11 şi 15 pe strada Mărăşeşti 1-3 / Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare