Gingivita – boala stresaţilor şi a fumătorilor

- Advertisement -

Gingivita - boala stresaţilor şi a fumătorilor 1Una dintre cele mai întâlnite afecţiuni stomatologice este gingivita. Potrivit manualelor de medicină, gingivita este o modificare a culorii, texturii şi a conturului ţesutului gingival, parţial sau pe întreaga circumferinţă a dintelui.

Primele semne sunt o modificare discreta a culorii şi o tendinţă de sângerare. Netratată, gingivita evoluează şi poate duce la pierderea danturii. Cauza afecţiunii este lipsa igienei, prezenţa şi activitatea bacteriilor, care se adună sub forma cunoscutei plăci bacteriene. Dacă această placă nu este îndepărtată, va duce la apariţia inflamaţiilor. Gingivita poate fi tratată şi prevenită printr-o igienă dentară strictă. Tratamentul constă în îndepărtarea plăcii bacteriene şi a tartrului. Dacă tratamentul nu se face corect, afecţiunea evoluează spre parodontită.

Simptomele ei sunt durerea acută, sângerarea şi halitoza. Boala apare mai ales la fumători şi la pacienţii care trăiesc în medii stresante. Alţi factori de risc sunt igiena dentară deficitară, deficienţele nutriţionale şi deprivarea de somn.

O.T.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Amatorism acut! Primarul Dominic Fritz, nici măcar erou de benzi desenate

Să ne aducem aminte, cu plăcere, când omul de...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare