Grup specializat în infracțiuni de fraudă informatică și fals informatic, destructurat de procurorii DIICOT

- Advertisement -

Nu mai puțin de 41 de percheziții au fost efectuate astăzi de procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vâlcea, pe raza județelor Vâlcea, în municipiul Drăgășani și în localitățile limitrofe, Olt și a municipiului București, în cadrul a două dosare penale vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de fals informatic, fraudă informatică și spălare de bani. Din câte se pare, pe parcursul anului 2014, mai multe persoane au constituit grupul infracțional, în scopul săvârșirii unor infracțiuni de fraudă informatică și fals informatic.

Aceștia postau anunțuri de vânzare pe diferite site-uri comerciale, a obiectelor pe care nu le dețineau, precum telefoane mobile, autoturisme, tractoare etc. Sumele de bani obținute în urma inducerii în eroare a clienților erau livrate în diferite conturi bancare din Polonia, ulterior fiind transferate prin sistemul online banking în conturi din România. Prejudiciul se ridică la suma de 500.000 de euro.

După percheziții au fost găsite și ridicate 10 carduri bancare și 2 tokenuri pentru efectuarea de tranzacții online, aproape 5000 de euro, 15.620 de lei, o pușcă, un pistol de airsoft, 19 hard-diskuri, 2 unități centrale, 22 de laptopuri, 6 tablete și un Ipad. Au mai fost ridicate alte 66 de telefoane mobile, 64 de cartele SIM, 17 stick-uri de memorie, 8 carduri de memorie, 5 modem-uri pentru internet, 141 de suporți optici, 2 ordine de plată și alte documente, dar și patru pachețele de staniol cu fragmente de cannabis.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Vâlcea au fost aduse 36 de persoane pentru a fi audiate.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Ochiul Beiului, un colţ de natură scăldat în legende FOTO

Aşezată în judeţul Caraş, Ochiul Beiului se numără printre...

Sânzienele Sărbătoarea verii şi a bucuriei

Prilej de a sărbătorii soarele şi muncile agricole, bunăstarea...

Amatorism acut! Primarul Dominic Fritz, nici măcar erou de benzi desenate

Să ne aducem aminte, cu plăcere, când omul de...

Articole asemănătoare

Cannabis în valoare de 60.000 de euro DESCOPERIT după o deschidere DIICOT

Procurorii DIICOT și polițiștii de combatere a criminalității organizate...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img