Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

„Guvernul Ponta şi PSD îi vor duce pe români la sapă de lemn!” Suprataxa pe carburanţi aprinde noi dispute

- Advertisement -

Este vorba despre celebra Ordonanţa de urgenţă 102/2013, care prevede intrarea în vigoare a accizei majorate cu 7 eurocenţi pentru benzina cu plumb, benzina fără plumb, motorină şi kerosen dar şi despre OUG 111/2013 care prevede intrarea in vigoare a majorării accizei pe combustibil de la 1 aprilie 2014.

„Nu votăm scumpirea benzinei şi motorinei pentru că nu avem nicio garanţie că premierul Ponta va direcţiona banii rezultaţi din majorarea accizei către construcţia de autostrăzi, către lucrări de îmbunătăţire a infrastructurii rutiere din România, aşa cum se stabilise iniţial. Guvernul Ponta acţionează haotic, sunt declaraţii contradictorii, din partea premierului, a ministrului de Finanţe, a ministrului Transporturilor privind modul de utilizare a acestor bani”, a declarat liderul parlamentarilor liberali, George Scutaru.

„Prin adoptarea acestei măsuri, Guvernul Ponta şi PSD îi vor duce pe români la sapă de lemn, vor conduce ţara spre dezastru economic şi vor compromite trendul ascendent de creştere economică înregistrat de România în anul 2013. Singurul scop al premierului Ponta si al PSD este să guverneze strict în interes propriu, în folosul baronilor locali social-democraţi, nu pentru români, şi doar pentru a-şi duce la capăt proiectul lor ascuns. Acest proiect este ca Victor Ponta să ajungă preşedinte, iar PSD să acapareze puterea totală, chiar dacă pentru asta vor duce ţara la dezastru. Introducerea accizei, mai ales pe fondul tensiunii politice generate de circul mediatic realizat de cei doi actori politici disperaţi: Traian Băsescu şi Victor Ponta riscă să genereze un puseu inflaţionist. Data de 1 aprilie nu este numai data la care Guvernul introduce acciza suplimentară pe combustibil, ci este şi data la care creşte preţul energiei electrice şi cel al gazelor. Pe fondul tensiunii politice generate, riscul apariţiei unui puseu inflaţionist este extrem de mare. Întreaga populaţie va avea de suferit ca urmare a introducerii accizei: toţi comercianţii vor folosi suplimentarea accizei pentru a mări preţurile, care nu vor creşte cu cât se va scumpi carburantul, ci vom asista la o majorare mai mare a acestora. (…) Am convingerea că Guvernul doreşte această micşoare a puterii de cumpărare a românilor şi umflarea artificială a bugetului de stat pentru a se alimenta clientela politică în apropierea alegerilor”, a declarat deputatul PNL Ludovic Orban.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore