Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentHoli Festival: nuanţe pastelate, arome indiene şi muzică. Festivalul Culorilor ajunge la...

Holi Festival: nuanţe pastelate, arome indiene şi muzică. Festivalul Culorilor ajunge la Timişoara

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Festivalul Culorilor îşi începe turneul în România, iar printre oraşele vizate să găzduiască evenimentul se numără şi Timişoara. Pe data de 7 iunie, timişorenii sunt invitaţi să ia parte la o experienţă unică presărată cu pulberi de culoare, energie şi sunetele unor consacraţi DJ. Pădurea Verde se va transforma într-un spaţiu hindus, ce va reproduce la scară înaltă, senzaţiile şi atmosfera specifică. Pe scena amplasată central vor urca la pupitru şapte DJ, atât autohtoni, cât şi de peste hotare, Milk & Sugar, Virgil, Rosario Internullo, ShutUp, Adrian Eftimie, Bodo Neumann şi Anna Elektra. Preţul unui bilet achiziţionat înainte de eveniment va fi de 70 de lei, în vreme ce în seara evenimentului va costa 90 de lei. Fiecare participant va primi o pungă ce conţine o pudră fină, în şase pasteluri vii, din făină de porumb, ce va împrăştia cele mai aprinse spectre luminoase.

Holi este un festival al primăverii ce-şi are originile în cultura hinudsă, sikhă şi alte relgii cu diasporă indiană. Există ritualuri perene legate de Holi: primul este mânjirea reciprocă cu pulbere colorată, aruncarea de apă parfumată și colorată din pichkari (vase în formă de seringi mari sau pistoale cu apă). Principalul punct de atracție al festivalului este arderea rugului sfânt, Holika. Tradițional, rugul din ziua de Holi marchează uciderea demonei Holika Dincolo de substratul spiritual, astăzi indienii din întreaga ţară se bucura de momentul ce marchează sosirea primăverii. Muzica, voia bună şi, desigur, baia de culori pastelate, simbolică anotimpului primăvăratec ce inundă natura în culoare, toate sunt fuzionate armonios într-o sărbătoare de zile mari.

sursa foto:theatlantic.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...