AcasăStiriAdministratieColterm are mari dificultăţi financiare

Colterm are mari dificultăţi financiare

Coltermul are mari dificultăţi financiare şi în aceste condiţii nu se pune problema ca în acest an preţul gigacaloriei să scadă, mai ales că se anunşă şi scumpiri ale gazului metan. De altfel municipalitatea are în acest moment o mare problemă cu datoriile societăţii către stat, datorii ce însumează aproximativ 28 de milioane de lei.

Asta după ce s-a plătit deja o tranşă de 23 de milioane din bani de la bugetul de stat. Primarul Robu a mai obţinut promisiunea că vor mai veni 10 milioane de lei de la guvern, însă banii vor fi folosiţi strict pentru plata datoriilor.

Şi totuşi timişorenii vor plăti mai puţin pentru căldură în următorii ani. Edilul şef şi-a asumat prin programul de candidatură o reducere cu aproximativ 25% a costurilor. Asta însă după ce va pune în practică programul de termoizolare a blocurilor şi Coltermul va fi manageriat corespunzător. De asemenea primarul Robu promite şi intervenţii de natură tehnică la firma de termoficare, însă momentan proiectele europene în derulare sunt blocate şi altele nu pot fi accesate momentan. De aceea spune primarul, prioritatea este asigurarea căldurii timişorenilor în sezonul rece şi găsirea de bani pentru plata cheltuielilor curente de la Colterm. 

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente