Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieÎncep LUCRĂRILE la strada Podeanu. ȘANTIERUL durează numai trei luni deși se...

Încep LUCRĂRILE la strada Podeanu. ȘANTIERUL durează numai trei luni deși se anunță lucrări COMPLEXE

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Nicolae Robu, primarul Timișoarei a anunțat astăzi că în zilele viitoare va avea loc predarea amplasamentului pentru demararea lucrările de extindere la patru benzi a străzii Dr. Aurel Păunescu-Podeanu. Câştigătoarea licitației, după ce s-a depus o contestaţie a acesteia, a fost declarată SC Sylc Con Trans SRL, din Arad.

Extinderea străzii Podeanu se va face pe o lungime de aproape un kilometru urmând ca lucrările să aducă în zonă trotuare (care nu există pe o bună porțiune a străzii), circa 230 de locuri de parcare, spaţii verzi, dar şi piste pentru biciclişti. De asemenea, în capătul străzii Podeanu, dinspre Stadionul Dan Păltinișanu, va fi construit un sens giratoriu, totul avâd ca termen de realizare doar trei luni.

”Durata de execuţie este de trei luni de la emiterea ordinului de începere a lucrării. Lucrăm în forţă, e o lucrare destul de grea. Va fi spectaculoasă, nu numai extrem de utilă. Vom amenaja şi un sens giratoriu în zona Novatim şi vom rezolva problemele acelei intersecţii între strada Surorile Martir Caceu, Aleea FC Ripensia, strada Negoiu și Podeanu, cu ramificațiile înspre stadion. Sensul va asigura și fluența și securitatea în aceas intersecție, care este foarte grea”, a detaliat primarul Nicolae Robu.

Așadar, conform declarațiilor primarului Timișoarei, începând din toamna acestui an, locuitorii de pe strada Podeanu, vor fi și ei ”rezolvați” în ceea ce privește locurile de parcare și fluența traficului. Valoarea lucrării, deși estimată inițial la peste 8,7 milioane de lei, a fost adjudecată, conform licitației, la suma de 5,5 milioane lei fără TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Piste de biciclete, amenajate pe sub Podurile Dacilor și Șaguna, la Timişoara!

Primăria Timișoara a încheiat un contract pentru realizarea Studiului de Fezabilitate pentru amenajare de...

Locurile de parcare din Timisoara, sub ”lupa” Consiliului Concurentei

Autorităţile administraţiei publice locale nu au o abordare unitară în ceea ce priveşte înfiinţarea...

Politia Locala Timisoara anunta ca a ”eliberat” peste 500 de locuri de parcare

Poliția Locală Timișoara anunță că 514 locuri de parcare din oraș au fost eliberate...