Încep LUCRĂRILE la strada Podeanu. ȘANTIERUL durează numai trei luni deși se anunță lucrări COMPLEXE

Date:

Nicolae Robu, primarul Timișoarei a anunțat astăzi că în zilele viitoare va avea loc predarea amplasamentului pentru demararea lucrările de extindere la patru benzi a străzii Dr. Aurel Păunescu-Podeanu. Câştigătoarea licitației, după ce s-a depus o contestaţie a acesteia, a fost declarată SC Sylc Con Trans SRL, din Arad.

Extinderea străzii Podeanu se va face pe o lungime de aproape un kilometru urmând ca lucrările să aducă în zonă trotuare (care nu există pe o bună porțiune a străzii), circa 230 de locuri de parcare, spaţii verzi, dar şi piste pentru biciclişti. De asemenea, în capătul străzii Podeanu, dinspre Stadionul Dan Păltinișanu, va fi construit un sens giratoriu, totul avâd ca termen de realizare doar trei luni.

”Durata de execuţie este de trei luni de la emiterea ordinului de începere a lucrării. Lucrăm în forţă, e o lucrare destul de grea. Va fi spectaculoasă, nu numai extrem de utilă. Vom amenaja şi un sens giratoriu în zona Novatim şi vom rezolva problemele acelei intersecţii între strada Surorile Martir Caceu, Aleea FC Ripensia, strada Negoiu și Podeanu, cu ramificațiile înspre stadion. Sensul va asigura și fluența și securitatea în aceas intersecție, care este foarte grea”, a detaliat primarul Nicolae Robu.

Așadar, conform declarațiilor primarului Timișoarei, începând din toamna acestui an, locuitorii de pe strada Podeanu, vor fi și ei ”rezolvați” în ceea ce privește locurile de parcare și fluența traficului. Valoarea lucrării, deși estimată inițial la peste 8,7 milioane de lei, a fost adjudecată, conform licitației, la suma de 5,5 milioane lei fără TVA.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare