Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

O firmă din Oradea proiectează lărgirea străzii M. C-tin Prezan. Câte sensuri giratorii NOI apar și cum se plantează copaci

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

”Am semnat contactul pentru realizarea serviciilor de proiectare, aferente obiectivului de investiții „Modernizare şi extindere la patru benzi strada Mareşal Constantin Prezan – strada Venus„. Câștigător al licitaţiei este SC Proexco SRL, iar durata contractului este de 100 de zile” a anunțat primarul timișoarei, Nicolae Robu. Edilul a precizat că firma amintită are nevoie de 60 de zile pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi 40 de zile pentru transmiterea comenzilor şi a proiectului tehnic.

Valoarea acestui contract este este de 89.650 de lei fără TVA, iar lucrările propriu-zise vor însemna Șărgirea la patru benzi a străzii Mareșal C-ton Prezan între Calea Martirilor și strada Venus, dar și lărgirea, tot la patru benzi a străzii Venus, de la Mareșal C-tin Prezan până la sensul giratoriu din Piața Gheorghe Domășnean.

În ceea ce privește demararea efectivă a lucrărilor de reamenajare a acestor două străzi, municipalitatea își anunță intenția de demarare a lucrărilor încă din acest an. ”Încercăm să începem anul acesta. După 100 de zile, vom avea predat proiectul şi în câteva săptămâni vom putea avea pe SEAP caietul de sarcini pentru execuţie și vom încerca să contractăm un executant. Bani vom aloca pentru a începe lucrările chiar în acest an”, a precizat Robu.

Lucrările de extindere a celor două străzi presupun lărgirea suprafeței carosabile la patru benzi, câte două entru fiecare sens, amenajarea de trotuare pe ambele părți, dar și de piste pentru biciclete. În plus se vor realiza locuri de parcare pentru riverani, dar și spații verzi, urmând a se planta copaci pe toată lungimea străzilor, pe ambele părți. În zonă ar putea apărea și două sensuri giratorii noi. Acestea vor fi construite la intersecția străzilor Mareșal C-tin Prezan cu B-dul Sudului, iar cel de-al doilea, la intersecția dintre strada Venus și Calea Urseni.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore