Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

O firmă din Oradea proiectează lărgirea străzii M. C-tin Prezan. Câte sensuri giratorii NOI apar și cum se plantează copaci

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

”Am semnat contactul pentru realizarea serviciilor de proiectare, aferente obiectivului de investiții „Modernizare şi extindere la patru benzi strada Mareşal Constantin Prezan – strada Venus„. Câștigător al licitaţiei este SC Proexco SRL, iar durata contractului este de 100 de zile” a anunțat primarul timișoarei, Nicolae Robu. Edilul a precizat că firma amintită are nevoie de 60 de zile pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi 40 de zile pentru transmiterea comenzilor şi a proiectului tehnic.

Valoarea acestui contract este este de 89.650 de lei fără TVA, iar lucrările propriu-zise vor însemna Șărgirea la patru benzi a străzii Mareșal C-ton Prezan între Calea Martirilor și strada Venus, dar și lărgirea, tot la patru benzi a străzii Venus, de la Mareșal C-tin Prezan până la sensul giratoriu din Piața Gheorghe Domășnean.

În ceea ce privește demararea efectivă a lucrărilor de reamenajare a acestor două străzi, municipalitatea își anunță intenția de demarare a lucrărilor încă din acest an. ”Încercăm să începem anul acesta. După 100 de zile, vom avea predat proiectul şi în câteva săptămâni vom putea avea pe SEAP caietul de sarcini pentru execuţie și vom încerca să contractăm un executant. Bani vom aloca pentru a începe lucrările chiar în acest an”, a precizat Robu.

Lucrările de extindere a celor două străzi presupun lărgirea suprafeței carosabile la patru benzi, câte două entru fiecare sens, amenajarea de trotuare pe ambele părți, dar și de piste pentru biciclete. În plus se vor realiza locuri de parcare pentru riverani, dar și spații verzi, urmând a se planta copaci pe toată lungimea străzilor, pe ambele părți. În zonă ar putea apărea și două sensuri giratorii noi. Acestea vor fi construite la intersecția străzilor Mareșal C-tin Prezan cu B-dul Sudului, iar cel de-al doilea, la intersecția dintre strada Venus și Calea Urseni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Piste de biciclete, amenajate pe sub Podurile Dacilor și Șaguna, la Timişoara!

Primăria Timișoara a încheiat un contract pentru realizarea Studiului de Fezabilitate pentru amenajare de...

Atenție, șoferi! Evitați strada Mareșal Constantin Prezan. Se închide traficului rutier timp de o săptămână

Șoferii timișoreni sunt sfătuiți să evite strada Mareșal Constantin Prezan! Traficul rutier se închide...

Locurile de parcare din Timisoara, sub ”lupa” Consiliului Concurentei

Autorităţile administraţiei publice locale nu au o abordare unitară în ceea ce priveşte înfiinţarea...