Transfer aeroport
3.3 C
Timișoara
27-feb.- 2020
Transfer aeroport

ADIO bălării! Timișoara are contracte pentru toate spațiile verzi! Cine se ocupă de acestea VIDEO

Si-a parcat BMW-ul ca un nesimtit si a scos numerele de inmatriculare ca sa scape de amenda

Conducătorul unui BMW parcat neregulamentar a crezut că scapă de sancțiune dacă își dă jos numerele...

Concert tribut Iron Maiden cu trupa Rainmaker, la Timisoara

Trupa sârbească Rainmaker ajunge pentru prima dată în Timișoara, unde urmează să susțină un concert-tribut, live,...

Un tramvai care ”merge” pe ruta Bors – Calafat, da peste cap traficul din Timis

Un transport agabaritic va perturba traficul rutier din județul Timiș în perioada 25 februarie - 3...

Nesimtire! Si-a parcat masina in fata usii unui chiosc din Piata 700, in care erau doua persoane

Polițiștii locali din Timișoara se confruntă cu tot mai mulți șoferi nesimțiți, iar oamenii legii sunt...

Două dintre cele patru sectoare în care a fost împărțită capitala Banatului în ceea ce privește spațiile verzi au fost adjudecate și contractele au fost semnate încă de mai bine de o săptămână. ”Am semnat contractul cadru pentru întreținerea spațiilor verzi, lotul 1 zona centrală și lotul 2 zona 1. Am avut patru loturi la licitație. În centru avem contract cu Horticultura și pe lotul 2 zona 1 cu SC Rogera Prest Com SRL”, a anunțat, atunci, Nicolae Robu.

Edilul a precizat că astăzi s-a încheiat perioada de depunere a contestațiilor și pentru ultimele două zone (2 și 3) de spații verzi ale Timișoarei, licitațiile nefiind contestate, motiv pentru care au fost încheiate deja contractele cadru de întreținere a zonelor verzi și pentru acestea. ”După un an de zile am scăpat de acest calvar, de a nu avea un operator care să se ocupe de spațiile verzi. Începând de acum, toate spațiile verzi din Timișoara, care sunt în jurisdicția municipalității, sunt sub contracte de întreținere. Pentru mine a fost foarte greu în această perioadă, pentru că vedeam ceea ce vedeau și timișorenii, dar nu aveam ce să fac, pentru că nu am vrut să mă expun prin atribuirea directă a acestor servicii. Cred că am ales răul cel mai mic și a trecut perioada în care timișorenii nu au fost mulțumiți de cum au arătat spațiile verzi” a precizat Nicolae Robu, în cadrul unei conferințe de presă.

Robu a precizat că va avea grijă personal ca firmele care și-au adjudecat contractele să aducă într-un timp cât mai scurt într-o stare onorantă pentru Timișoara spațiile verzi de care răspund și apoi toate aceste spații să fie bine întreținute, iar copacii cosmetizați.

Pentru zona II contractul a fost adjudecat de SC Green City Andliv SRL, la o valoare de 30,8 milioane lei fără TVA, pe o perioadă de patru ani, societatea urmând să se ocupe de spațiile verzi din perimetrul străzilor: Calea Șagului – Bld. 16 Decembrie 1989 – Al. Odobescu – Virgil Madgearu – Bld. Mihai Viteazu – Bld. Victor Babeş – Bld. Eroilor de la Tisa – Cluj – Cornelia Sălceanu (fostă Fagului) – Daliei – Ofcea – Pestalozzi – Ştefan cel Mare – Torac – Calea Moşniţei.

Zona III a fost câștigată tot de SC Rogera Prest Com SRL, contractul având o valoare de 21,8 miliaone de lei fără TVA, tot pe patru ani. Exceptând zona de care se va ocupa conform contractului încheiat cu mai bine de o săptămână în urmă, firma despre care se reproșează că este ”abonată” la contractele cu Primăria Timișoara va întreține spațiile verzi situate în perimetrul: Calea Moşniţei – Toran – Ștefan cel Mare – Dacilor – M. Kolgălniceanu – Demetriade – Calea Aradului – Calea Torontalului și perdeaua de protecție forestieră care în acest moment aparține statului român dar va fi trecută în patrimoniul Municipiului Timișoara.

”Patru ani vom avea liniște în această privință pentru că vom avea operatori care să se ocupe de spațiile verzi ale Timișoarei” a conchis Robu, care a ținut să precizeze în înregistrarea video de mai jos care este părerea sa, atunci când i s-a adus la cunoștință că Rogera Prest Com SRL este o firmă ”apropiată” filialei locale a Partidului Național Liberal.

- Advertisement -Transfer aeroport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Urmăriți-ne!

13,690FaniÎmi place
501CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
39,800AbonațiAbonați-vă
Galla Events

TIMISUL DE IERI

TIMIŞUL DE IERI- Stampe de colecţie cu Cetatea Timişoarei

  1. Denumirera - descriere Cetatea Timisoarei Autorul Gabriel Bodenehr Data si locul întocmirii 1720, Augsburg Dimensiuni (mm) Aproximativ 492/140 (nu are...