Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Începe curățenia generală de primăvară. Vezi când ajunge pe strada ta!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Primăria Municipiului Timișoara anunță că la sfârșitul lunii martie, va începe în Timișoara, Acţiunea Ecologică de Curăţenie Generală de Primăvară. Scopul acțiunii este de asigurare şi păstrare a curăţeniei şi ordinii pe teritoriul localităţilor, buna gospodărire şi respectarea normelor de igienă. Acțiunea se va desfășura în două etape :

Etapa I: 24 – 30 martie 2014, în cartierele şi zonele din partea de nord a municipiului faţă de Canalul Bega;

Etapa II: 31 martie – 6 aprilie 2014, în cartierele şi zonele din partea de sud a municipiului faţă de Canalul Bega.

În cadrul acţiunii se colectează numai obiecte de uz casnic şi gospodăresc şi deşeuri vegetale rezultate din curăţirea arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor.

Pentru cei care intenționează arunce deșeuri pe perioda curățenie, Primăria a făcut câteva dispoziții:este interzisă scoaterea şi depozitarea pe domeniul public  a obiectelor de uz casnic/gospodăresc, deşeurilor vegetale rezultate din curăţirea arborilor plantaţi pe  aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor ce se colectează în cadrul acţiunilor ecologice (Curăţenia Generală de Primăvară/Toamnă) mai devreme de o zi faţă de cea în care este  programată colectarea, precum şi după ziua în care este programată colectarea în zonele şi cartierele din municipiul Timişoara. Proprietarilor de imobile (case individuale), asociaţiilor de proprietari/locatari, instituţiilor publice, agenţilor economici le revine obligaţia  să depună  în ordine la bordura carosabilului, fără a împiedica circulaţia, resturile provenite din tăieri de corecţie (ramuri) tăiate la dimensiuni de maxim 1 metru şi legate în snopi, deşeurile şi obiectele ce se colectează în cadrul acţiunilor ecologice”.

De asemenea, „se interzice proprietarilor de imobile (case individuale), asociaţiilor de proprietari/locatari, instituţiilor publice, agenţilor economici scoaterea şi depozitarea pe domeniul public în cadrul acţiunilor ecologice (Curăţenia Generală de Primăvară/Toamnă), de deşeuri din amenajări interioare (moloz) şi deşeuri din curăţirea pivniţelor şi podurilor (praf de cărbune, ţigle, cărămizi, faianţă şi gresie sparte)”.

În cazul nerespectării indicațiilor menţionate mai sus, municipalitatea emenință cu amenzi între 500 și 1.000 lei pentru persoane fizice şi de la 1000 – 2000 pentru persoane juridice.

Deşeurile rezultate din reparaţii şi amenajări interioare, în cantităţi de sub 1 mc,  precum şi deşeurile de echipamente electrice şi electronice – DEEE, se preiau gratuit de la populaţie prin punctele de colectare-preluare situate la următoarele adrese:

–          Al. Avram Imbroane, Nr.70;

–          Calea Torontalului, Nr.94;

–          Str. Energiei, Nr.3;

–          Calea Moşniţei, Nr.2.

Programul de funcţionare al punctelor de preluare-colectare de mai sus este de luni până vineri între orele 08.00-16.00,  pe baza actului de identitate. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare