16-octombrie-2021
AcasăStiriEducatieIncepe sesiunea la Universitatea Politehnica din Timisoara! Provocari si facilitati pentru studenti

Incepe sesiunea la Universitatea Politehnica din Timisoara! Provocari si facilitati pentru studenti

Săptămâna care urmează începe o nouă sesiune în cadrul Universității Politehnice din capitala Banatului, iar pentru că instituția de învățământ superior oferă burse ”frumoase”, studenții sunt așteptați să dovedească nivelul cunoștințelor.

Luni, 14 ianuarie 2019, debutează o nouă sesiune de examene pentru studenții Universității Politehnica Timișoara (UPT). Provocarea cea mare îi vizează pe studenții care doresc o bursă. Iar la acest capitol, UPT a răsplătit mereu performanța, acordând cele mai mari burse din țară pentru studenții merituoși.

Studenții care au doar note de 10 ”pe linie” de-a lungul anului universitar, primesc burse de până la 1.500 de lei/lună, iar acestea se pot cumula și cu burse sociale sau burse speciale acordate pentru rezultate obținute în competiții recunoscute de nivel național și internațional ori pentru participarea la acțiuni de voluntariat. Un student care învață poate ajunge astfel să câștige peste 2.000 de lei pe lună. Nivelul ridicat al burselor de performanță i-a motivat pe mulți dintre studenți, dovadă fiind faptul că, pe anul universitar trecut, 35 de studenți au încheiat cu media 10 pe linie, față de 15 studenți în anul precedent.

Bursele nu reprezintă singurul stimulent acordat de Universitatea Politehnica Timișoara. Studenții instituției pot profita de cele mai bune condiții pentru învățare pentru că, în perioada sesiunii, Biblioteca Centrală a UPT, cea mai modernă din țară, își prelungește programul de funcționare, fiind deschisă zilnic între orele 9:00 – 24:00. Mai mult chiar, există și o sală de lectură cu 100 de locuri, deschisă non-stop, 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână, un serviciu unicat la nivel național (aceasta a fost folosită chiar și în perioada sărbătorilor, fiind solicitată și în zilele de Crăciun și Anul Nou).

Dacă în timpul anului, Biblioteca UPT are un grad de ocupare de circa 70% (1.000 – 1.500 de persoane pe zi), în timpul sesiunii, gradul de ocupare ajunge la 100% (peste 2.000 de persoane pe zi). Pe lângă dotările ultramoderne ale bibliotecii (calculatoare, imprimante, scannere, săli de studiu grup, acces la internet WI-FI), aceasta asigură și momente de relaxare necesare în perioadele de studiu intensiv (șezlonguri, sală amenajată pentru tenis de masă).

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente