Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEducațieCurs de limbă japoneza și expoziție de chimonouri la Universitatea Politehnica din...

Curs de limbă japoneza și expoziție de chimonouri la Universitatea Politehnica din Timișoara

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

În perioada 15 noiembrie – 6 decembrie 2018, Biblioteca Universității Politehnica Timișoara (UPT) organizează o nouă sesiune de cursuri de limba japoneză.

Ești interesat de cultura japoneză și vrei să înveți să te adresezi în limba niponă? Un curs de limba japoneză va avea loc la UPT, orele fiind predate de Camelia Nakagawara, un niponolog cu studii postuniversitare la Universitatea Columbia (Teachers College), New York (MA în predarea limbilor străine) și Universitatea din Chicago (PhD în Limbi și Civilizații Est-Asiatice) și cu peste 20 de ani de experiență de cercetare și predare la nivel universitar atât în Japonia cât și în SUA.

Cursurile costă 90 lei/8 ședințe, fiind gratuite doar pentru studenții și cadrele didactice de la Universitatea Politehnica Timișoara. Acestea se desfășoară în fiecare joi și vineri de la 17:15 la 18:15 (începători) și 18:30 -19:30 (avansați). Locurile sunt limitate: 65 pentru externi și 10 pentru UPT (pentru începători), respectv 65 pentru externi și 10 pentru UPT (pentru avansați).

Înscrierile au loc în perioada 8-14 noiembrie, între orele 12:00 – 18:00 la Biblioteca UPT și se fac în ordinea trimiterii solicitărilor. Mai multe informații referitoare la înscrieri pot fi obținute scriind un mail la mihaela.popescu2@upt.ro; alexandru.halbac@upt.ro.

De asemenea, pe data de 15 noiembrie, cu începere de la ora 15:30, în holul central al Bibliotecii UPT, va fi organizată o inedită expoziție de chimonouri japoneze: Poezie în mișcare. Chimonoul japonez exemplifică tot ce e sublim în cultura Țării Soarelui Răsare. Imaginația, creativitatea și măiestria artiștilor din breslele care colaborează la crearea chimonoului au transformat, în decursul secolelor, mătasea naturală într-un izvor de tehnici vizuale aparent fără sfârșit, pentru a făuri frumuseți unice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare