Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Cursuri de limba japoneza, la Universitatea Politehnica din Timisoara

- Advertisement -

Biblioteca Centrală a Universității Politehnica din Timișoara organizează noi cursuri de limba japoneză, demarând înscrierile pentru cei interesați să învețe să vorbească, să citească și să scrie în limba asiatică.

După succesul peste așteptări al cursurilor de limba japoneză organizate de Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara, susținute, în prima etapă, de fostul ambasador al Japoniei în România, Kanji Tsushima, iar ulterior de prof.dr. Camelia Nakagawara, un niponolog cu studii postuniversitare la Universitatea Columbia (Teachers College), New York (MA în predarea limbilor străine) și Universitatea din Chicago (PhD în Limbi și Civilizații Est-Asiatice) și cu peste 20 de ani de experiență de cercetare și predare la nivel universitar atât în Japonia cât și în SUA, tradiția continuă. Biblioteca Centrală a UPT a demarat înscrierile pentru o nouă serie de cursuri, de această dată într-o gamă mult mai diversificată.

Astfel, sunt oferite cursuri integrate de limba japoneză (vorbire/conversație, citire, scriere) pe mai multe nivele:
• Nivelul 0 – începători (persoane care nu mai urmat nici un curs de limba japoneză) – 40 locuri;
• Nivelul 1 – începători (persoane care au cunoștințe minime de limba japoneză sau care au urmat cursul de limba japoneză în perioada iunie/iulie 2019) – 40 locuri;
• Nivelul 2 – începători (persoane care au cunoștințe de limba japoneză sau care au făcut parte din grupa a 2-a a cursului de limba japoneză din perioada iunie/iulie 2019) – 40 de locuri;
• Nivelul 3 – intermediari/avansați (persoane care au cunoștințe de limba japoneză de nivel intermediar sau avansat sau care au făcut parte din grupa a 3-a a cursului de limba japoneză din perioada iunie-iulie 2019) – 25 locuri.

Cei interesați mai pot urma un curs de conversație în limba japoneză (accentul este pus 90% pe conversație, scrierea fiind numai de bază) – 35 de locuri, un curs de introducere în cultura și civilizația japoneză – 50 de locuri, sau un curs de scriere japoneză (acesta se adresează persoanelor care sunt interesate de scrierea japoneză sau care doresc să-și perfecționeze scrierea, în plus față de cursul integrat sau în paralel cu cursul de conversație) – 35 locuri.

Orarul cursurilor este următorul:

Miercuri
17.30 – 18.45 Curs integrat pentru începători (grupa 1)
19.00 – 20.15 Introducere în cultura si civilizația japoneză

Joi
17:30 – 18:45 Curs integrat pentru începători (grupa 2).
19:00 – 20:15 Limba japoneza: curs de conversație

Vineri
17:30 – 18:45 Scrierea japoneză
19:00 – 20:15 Curs integrat pentru intermediari/avansați (grupa 3)

Înscrierile se pot face până în 21 octombrie (de luni până vineri), între orele 16:00 – 20:00, la sediul Bibliotecii UPT (Bd. Vasile Pârvan, nr.2B), iar cursurile încep în data de 22 octombrie 2019. Prețul unui curs este de 100 de lei, iar înscrierile se pot face pentru unul sau mai mute cursuri.

În ultimii doi ani, Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara a găzduit o suită de evenimente culturale organizate în colaborare cu Ambasada Japoniei în România. În afara cursurilor de limba japoneză, au mai fost organizate seri culturale japoneze, seri de film, expoziție de chimonouri, prezentări de burse și oportunități de studii în Japonia etc.

- Advertisement -
Radu Constantin
Radu Constantinhttp://www.voceatimisului.ro
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua, am un băiețel de 9 ani care dorește să învețe limba japoneza ,e fascinat de Japonia, am dori sa urmam un curs de învățare a limbii ,este posibil sa ne înscriem?multumesc ,astept raspuns de la dv .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore