Inspecția Judiciară s-a autosesizat în urma dezvăluirilor privitoare la Viorica Costiniu publicate de România liberă

- Advertisement -

Judecătoarea Viorica Costiniu riscă excluderea din magistratură în cotidianul România liberă. Vicepreședintele CSM George Muscalul ne-a declarat că, după ce Inspecția Judiciară va face verificările necesare și va întocmi o notă, aceasta va fi supusă dezbaterii plenului instituției și se vor lua măsurile care se impun.

Judecătorii și procurorii pe care i-a consultat reporterul România liberă după apariția documentelor în facsimil, în cotidianul nostru, au susținut că a judeca o contestație care vizează emiterea  unui mandat de arestare în absența părților, respectiv a procurorului de ședință și a avocatului inculpatului, reprezintă o gravă abatere disciplinară.

Având în vedere că această presupusă abatere disciplinară a fost săvârșită de un judecător de la o Curte de Apel, se poate spune că este vorba de rea-credință, nu de lipsă de pregătire profesională, deoarece la o astfel de instanță se dau hotărâri definitive, iar pentru emiterea acestora sunt desemnați doar magistrați foarte bine pregătiți profesional. Fiind vorba de rea-credință, spun magistrații consultați de România liberă, singura sancțiune disciplinară care s-ar impune ar fi excluderea din magistratură.

Surse din Inspecția Judiciară ne-au declarat că doamna Viorica Costiniu poate să ceară pensionarea în perioada în care este supusă verificărilor în acest caz. Singura situație în care CSM nu ar aproba pensionarea ar fi începerea urmăririi penale a magistratului suspectat de săvârșirea abaterii.

sursa:romanialibera.ro

foto:evz.ro

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare