Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriNational si InternationalÎncă un pumn în gura presei libere! Cristi Danileţ: Nu e de...

Încă un pumn în gura presei libere! Cristi Danileţ: Nu e de ajuns să se facă justiţie, trebuie să se şi vadă că se face!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ieri, plenul CSM a votat o modificare importantă a Ghidului de relaţie justiţie-presă. Această modificare opreşte accesul presei la anumite date sau informaţii care, în ultimii opt ani a fost posibil.

„Plenul CSM a votat o modificare a Ghidului de relaţie justiţie-presă prin care se poate obtura accesul presei la anumite date şi informaţii din dosare care timp de 8 ani au fost pe deplin accesibile.

Au fost 15 voturi pentru şi 3 voturi împotrivă. Mărturisesc că eu am votat împotrivă. Majoritatea a justificat că articolul 277 din Noul Cod Penal interzice accesul la dosare până se dă o soluţie definitivă. Eu cred că nu e aşa: acel articol incriminează dezvăluirea FĂRĂ DREPT. Or, în Ghid, tocmai asta se putea reglementa: situaţiile în care există dreptul de a permite accesul presei la materiale din dosar.

Cred în continuare că cei care vor aplica Ghidul vor trebui să găsească un echilibru între drepturile celor aflaţi sub anchete şi dreptul publicului la informare despre acestea, scopul fiind unul singur: NU E DE AJUNS SĂ SE FACĂ JUSTIŢIE, CI TREBUIE SĂ SE ŞI VADĂ CĂ SE FACE JUSTIŢIE. Riscurile transparenţei sunt, evident, mai mici decât riscurile lipsei de transparenţă” a punctat judecătorul CSM Cristi Danileţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Protestatari #rezist din Timisoara, urmariti penal de IPJ Timis

Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş a deschis două dosare...

Uniți în cuget și-n simțiri! Premierul Sorin Grindeanu va găsi, când va reveni acasă, calorifere decorative și multă apă rece!

Țara arde și babele se piaptănă! Primarul Timișoarei, liberalul Nicolae Robu și președintele Consiliului...

Acţiune în forţă a poliţiştilor din Timisoara, în weekend-ul care tocmai a trecut

Poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor...