Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialAcţiune în forţă a poliţiştilor din Timisoara, în weekend-ul care tocmai a...

Acţiune în forţă a poliţiştilor din Timisoara, în weekend-ul care tocmai a trecut

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând 303 sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 126 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 25 de permise de conducere.

În perioada 14 – 16 octombrie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au întocmit 18 dosare penale şi au aplicat 303 sancţiuni contravenţionale, dintre care 126 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 40 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 25 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric, limitelor legale de viteză şi conducerea sub influenţa alcoolului. De asemenea, au fost retrase 23 de certificate de înmatriculare.

Acesta este bilanţul transmis de reprezentanţii IPJ Timiş, legat de acţiunea poliţiştilor în weekend.

Acţiunea de sâmbătă seară a fost una de amploare cum nu s-a mai organizat demult în Timişoara şi Judeţul Timiş. La acţiune au participat poliţişti de la ambele servicii rutiere, poliţişti de la secţiile din oraş, dar şi doi ofiţeri de la Brigada Antidrog. Prezenţi la acţiune au fost şi şefii celor două departamente din cadrul Poliţiei Rutiere Timiş, Petre Rumega, şi Alex Crucica, cel care de curând a fost numit interimar pe postul eliberat de Dumitru Domăşnean, care a plecat la pensie.

Dacă ne uităm la bilanţ, acţiunea a fost un succes pentru poliţişti, dar grav este faptul că tot mai mulţi şoferi inconştienţi urcă băuţi la volan şi pun în pericol viaţa altor participanţi la trafic. În filmarea de mai jos veţi vedea un italian prins beat la volan, care iniţial făcea pe ,,prostul”, dar până la urmă poliţiştii rutieri au reuşit să-l convingă la spital să sufle în aparatul etilotest. După testare, aparatul a indicat o valoare de 0,50 m/g alcool pur în aerul expirat, iar italianul s-a ales cu dosar penal, pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Urmăriţi filmarea de mai jos şi veţi vedea cum s-a desfăşurat o parte din acţiunea poliţiştilor, dar şi câţiva şoferi prinşi băuţi la volan în zona Parcului Copiilor din Timişoara.

Felicitări şi la cât mai multe acţiuni de genul acesta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare