Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Protestatari #rezist din Timisoara, urmariti penal de IPJ Timis

- Advertisement -

Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş a deschis două dosare de urmărire penală, după ce doi dintre protestatarii #rezist din Timişoara ar fi postat pe Facebook mesaje care incită la acte de violenţă. IPJ Timiş transmite că deşi Constituţia garantează dreptul la liberă exprimare, aceasta interzice „defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri”.

„Poliția Facebook a fost pe la mine la ușă acum câteva minute! Am primit o citație „în calitate de martor privind săvârșirea infracțiunii (lor) de instigare publică, prev. și ped. de art. 368 alin.1, Cod Penal. „Infracțiuni contra ordinii și liniștii publice

Art. 368
Instigarea publică

(1) Fapta de a îndemnă publicul, verbal, în scris sau prin orice alte mijloace, să săvarsească infracțiuni se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, fără a se putea depăsi pedeapsă prevăzută de lege pentru infracțiunea la săvarsirea căreia s-a instigat. Din câte au spus e vorba despre poștări pe facebook! Cred că ar surâde PSD-ului să ne vadă pe toți din #Rezist la pușcarie. Ar fi o lume mai bună, pentru că ei să poată fura și distruge țara în liniște. #Rezist #NEXTLEVEL #ZiuaZ „, a scris Răzvan Codreanu, unul dintre protestatarii cercetaţi, pe pagina sa de Facebook.

Inspectoratul de Poliţie a confirmat anunţul făcut de tânăr, transmiţând printr-un comunicat de presă că dosar “În luna decembrie a anului 2017, pe rețelele sociale, cetățenii au fost invitați să participe la o serie de manifestații publice. Sub protecția anonimatului, a existat tendința ca utilizatorii de bună-credință să fie manipulați, cu ajutorul unor tactici ascunse în interes propriu (prin comentarii, lansarea unor teme/știri false, partajarea unor articole, incitarea la acte de violență). În acest context, vă informăm că polițiștii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului Județean Timiș efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, în două dosare penale întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare publică”.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore