Șoferii nu se potolesc! 1.400 de amenzi și 146 de permise de conducere REȚINUTE, în Timiș

- Advertisement -

În perioada 20-26 aprilie 2015, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi.

Astfel, poliţiştii au întocmit 27 de dosare penale şi au aplicat 1.383 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 642 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 125 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. În aceeași perioadă au fost sancţionaţi şi 182 de pietoni care nu au respectat prevederile legale.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 146 de permise de conducere, 52 dintre acestea fiind pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor. Au fost reţinute şi permisele şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric sau limitele legale de viteză. De asemenea, au fost retrase 19 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

foto:arhiva

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img