stapanul.inelelor

Un concert vocal-simfonic inedit va avea loc vineri, 30 octombrie, la Filarmonica „Banatul”. Ieșirea din tiparul clasicelor manifestări muzicale ale orchestrelor din filarmonici se va face prin interpretarea muzicii din trilogia „Stăpânul Inelelor”, celebra ecranizare a cărții cu același nume scrisă de J.R.R. Tolkien.

Concertul va avea loc cu ocazia faptului că o parte dintre membrii Filarmonicii „Banatul” vor efectua un astfel de turneu în vestul Europei. La succesul filmului a contribuit, pe lângă fenomenala poveste la sfârșitul căreia Pământul de Mijloc va fi salvat, și coloana sonoră semnată de Howard Shore. Ea a fost înregistrată pentru film de către orchestra Filarmonicii din Londra, concurs la careu au participat și artiști precum Ben Del Maestro, Ena, Renée Fleming sau James Galway Emiliana Torrini.

Printre filmele la care Howard Shore a mai contribuit prin crearea coloanei sonore se numără și „Tăcerea mieilor”, câştigător a cinci premii Oscar. Muzica trilogiei „Stăpânul Inelelor” a fost votată cea mai bună coloană sonoră a tuturor timpurilor, peste cea din „Războiul Stelelor”. Ideea unei astfel de prezentări îi aparține dirijorului concenrtului, maestrul Raymond Janssen, cu acordul conducerii Filarmonicii „Banatul”. Pe lângă orchestra simfonică îşi dă concursul şi corul „Ion Românu” pregătit de maestrul Iosif Todea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here