Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Jandarmii Grupării Mobile, BILANȚ pe 6 luni! Cu ce CAPTURI se laudă în prima jumătate a lui 2015 FOTO

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

În prima jumătate a anului 2015, jandarmii timişoreni au continuat ”ofensiva” împotriva comerţului ilicit cu produse accizabile de contrabandă şi a mărfurilor contrafăcute. Acest fenomen este unul constant, menţinut la un nivel destul de ridicat, fapt constatat în urma analizelor acţiunilor întreprinse de jandarmii Grupării Mobile, pe această linie. Aceste acţiuni au fost desfăşurate în întreaga zonă de responsabilitate teritorială a Grupării de Jandarmi Mobilă Timişoara, în judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara, în pieţele şi zonele cunoscute cu potenţial în această activitate. În câteva din aceste acţiuni punctuale, jandarmii au cooperat cu lucrătorii ANAF – Direcţia Regională Vamală Timiş, care au întocmit sancţiuni contravenţionale cuprinse între 1.500 şi 20.000 de lei.

În executarea sutelor de ore de muncă pe acest gen de misiune, jandarmii au avut de înfruntat tot felul de greutăţi, de la încercări de a fugi de la faţa locului, abandonuri de marfă, până la ameninţări. Cu toate acestea, jandarmii bănăţeni au obţinut rezultate remarcabile. Astfel, pe timpul desfăşurării celor 73 de acţiuni punctuale, au fost ridicate în vederea confiscării peste 4.500 de pachete de ţigări de contrabandă, 300 de litri de alcool concentraţie 96%, peste 350 de kilograme de cafea şi 280 de parfumuri contrafăcute, în valoare totală de peste 60.000 lei. Tot în acest sens, au fost întocmite 132 de dosare penale pentru săvârşirea faptelor de deţinere sau comercializare de produse de contrabandă, comercializarea de mărfuri nesupuse accizării sau de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

”Cu plasa sau cu portbagajul pline de mărfuri, contrabandiştii sunt din ce în ce mai inventivi şi din ce în ce mai bine organizaţi, însă jandarmii continuă să combată acest fenomen prin mijloace şi acţiuni operative. De asemenea, ţinem să readucem în atenţia cetăţenilor din zona de vest a ţării faptul că atât vânzarea cât şi cumpărarea de ţigări de contrabandă constituie infracţiuni şi se pedepsesc ca atare”, susține purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Vinovații fără vină! După șase luni de (ne)realizări, primarul Dominic Fritz a găsit un nou dușman imaginar – trolii

Paradoxal, deși e neamț de la mama lui de-acasă, primarul Dominic Fritz, are un...

DRDP Timisoara face bilantul reparatilor de pe drumurile nationale din judetul Timis

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara, prin Secția de Drumuri Naționale Timișoara,...

Jandarmii au descins in Piata Mehala din Timisoara! ”Productie” de sase parfumuri contrafacute

La finalul săptămânii precedente, jandarmi ai Grupării Mobile Timișoara au efectuat o razie în...