Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Jurnaliştii timişoreni cer acordarea titlului de Cetăţean de Onoare (post-mortem) foştilor lor colegi Oscar Berger şi Bogdan Herzog

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Marţi, 6 mai 2014, la Primăria Municipiului Timişoara a fost depusă oficial o adresă din partea jurnaliştilor timişoreni, prin care se solicită Consiliului Local al Municipiului Timişoara să acorde titlul de Cetăţean de Onoare (post-mortem) pentru doi oameni de presă emblematici ai oraşului de pe Bega, trecuţi anul trecut în eternitate: Oscar Berger (foto) şi Bogdan Herzog.

În total, pentru onorarea celor doi jurnalişti au fost adunate peste 150 de semnături, acoperind întreaga paletă a presei timişorene, de la publicaţii tipărite şi on-line la radio şi televiziune, acoperind marea majoritate a organelor de presă timişorene.

Demersul jurnaliştilor timişoreni este susţinute şi de vedete media plecate din Timişoara, cum ar fi Dan Negru (Antena 1) sau Marius Ghilezan (Bookiseala).

Vă rezentă în continuare, adresa depusă în atenţia Consiliului Local şi a primarului Muncipiului Timişoara:

„Către,
Consiliul Local al Municipiului Timişoara
Primarul Municipiului Timişoara, Nicolae Robu

Anul 2013 a fost un an trist pentru mass-media din Timişoara. Trist deoarece doi dintre jurnaliştii importanţi ai Timişoarei, doi oameni care şi-au pus amprenta atât asupra felului în care s-a făcut presă în oraşul nostru cât şi a vieţii cetăţii, ne-au părăsit. Este vorba de Oscar Berger şi Bogdan Herzog.

Oscar Berger a fost regizor, ziarist, reprezentant de frunte al societăţii civile, omul care a ţinut în viaţă ziarul „Timişoara” timp de mai bine de 18 ani – perioadă în care, în acea redacţie, s-a format majoritatea reprezentanţilor presei scrise care activează şi astăzi în Timişoara. Spirit boem, Oscar Berger şi-a dedicat întreaga sa viaţă Timişoarei şi promovării principiilor statului de drept, fără a solicita vreo recompensă. A primit una singură (dacă facem abstracţie de numeroasele premii pentru filmele pe care le-a realizat): Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate.

Bogdan Herzog era unul dintre personajele inconfundabile în peisajul mass-media din Timişoara. Vocea şi viaţa lui s-au confundat, practic, cu televiziunea şi cu radioul public din Timişoara, unde a fost corespondent pentru postul central, redactor, realizator, şef de producţie TV. A fost unul dintre principalii artizani ai reînfiinţării radioului timişorean după Revoluţia din 1989, unde a fost redactor-şef şi a conceput prima schemă de program. În ciuda bolii care l-a măcinat de mai mulţi ani, a fost una dintre prezenţele active în viaţa societăţii până în ultima zi.

Cei doi au fost exemple de viaţă şi modele pentru cei care le-au fost alături şi nu numai, plecarea lor lăsând un gol aproape imposibil de acoperit în peisajul mediei timişorene.

În semn de recunoştinţă pentru viaţa şi activitatea lor în slujba Timişoarei, noi, ziarişti şi publicişti ai oraşului, vă rugăm să analizaţi oportunitatea acordării titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Timişoara (post-mortem) lui Oscar Berger şi Bogdan Herzog”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare