De fapt, expoziţia artistului timişorean Doru Dumitrescu – Cum te vei îmbrăca la sfârşitul lumii nu prezintă posibilităţi vestimentare în cazul unei finalităţii umane apocaliptice. Nu e nici măcar o ironizare a persoanelor care acordă o importanţă prea mare vestimentaţiei proprii. Artistul încearcă să scoată în evidenţă modul în care trăim în prezent şi ce alegem să facem în viitor dacă am înceta să mai proiectăm în el spaima Apocalipsei.

Galeria Calina unde este prezentată expoziţia timişoreanului are intrarea în capătul străzii Mărăşeşti, vizavi de intrarea actorilor a Teatrului Naţional Timişoara. Pe durata acestei expoziţii geamurile acesteia sunt acoperite pentru a păstra un aer de mister pentru cei din afară, dar şi pentru a crea un mediu liniştitor şi transpunător pentru cei dinăuntru. Nisip fin, instalaţii de lumină, ciripit de păsări, oglinzi sparte şi lipite înapoi pentru a forma expresia HOW WILL YOU DRESS AT THE END OF THE WORLD?(CUM TE VEI ÎMBRĂCA LA SFÂRŞITUL LUMII?)  Toate acestea vor să arate posibila viitoare deşertizare a planetei, sintetizarea naturei şi a naturalului şi biomecanizarea omului.  Acestea sunt unele din ideile ce işi au loc în mintea artistului şi care stau la baza acestei expoziţii. Care este limita de transformare a naturii între a îmbunătăţii viaţa şi a o falsifica?

Doru Dumitrescu trăieşte şi lucrează în Timişoara. A urmat cursurile Facultăţii de Arte şi Design, Timişoara, secţia Sculptură şi a beneficiat de o bursă Erasmus la ArtEZ AKI-Academy of Visual Arts, Enschede, Olanda. La această universitate a prezentat expoziţiile personale: Important message for human species şi Knowledge under stones, în 2010. Printre participările sale în expoziţii de grup se numără: Young democracy, young art, eveniment organizat de galeria Triade, Timişoara şi Technological singularity, Amsterdam, 2009. În 2012 a expus la ambele librării Cărtureşti din Timişoara prima fază a proiectului Like a Super Rocket Scientist.

Expoziţia işi are spatiul ei propriu la Galeria Calina din Timişoara (str. Mărăşeşti nr. 1-3 ) până în 21 noiembrie 2012. Galeria Calina va modifica programul de vizitare pe durata expoziţiei HOW WILL YOU DRESS AT THE END OF THE WORLD? a artistului Doru Dumitrescu care vă aşteptă de luni până vineri de la 13 la 18 şi sâmbătă de la 13 la 15.

Codruţa Oprean

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Citeşte TERMENI ŞI CONDIŢII