Turnul de apă din zona Iosefin, atât de mediatizat în ultimele zile va ajunge în cele din urmă pe mâinile fraţilor Cristescu. După ce marţi primarul Robu a anunţat că s-au făcut pregătirile necesare pentru ca turnul să treacă în patrimoniul consiliului local pentru a fi valorificat, se pare că vineri se va face mutarea. Conform surselor noastre din anturajul primarului, acesta ar fi promis deja fraţilor Cristescu turnul, ca răsplată pentru buna cooperare din timpul campaniei de la alegerile locale. Şi alte imobile din oraş ar urma să fie vândute de municipalitate în perioada următoare pe aceeaşi filieră.

Dincolo de zvonuri şi speculaţii rămân certitudinile. Este pentru prima dată în istoria recentă a Timişoarei când o clădire de patrimoniu este vândută de municipalitate. În ţările civilizate, în Sibiu, în Bucureşti, în Cluj, în Iaşi, municipalităţile fac diligenţe pentru a aduce în posesie clădirile de patrimoniu. Asta pentru a le putea supraveghea şi întreţine mai bine. Aşa vrea Timişoara să ajungă capitală culturală europeană?!?

Există mai multe forme de asociere care pot permite municipalităţii să se asocieze cu diverşi investitori privaţi şi să deţină controlul asupra clădirilor de patrimoniu. Mi se pare tragic şi accentuez acest adjectiv, ca Timişoara să fie vândută la bucată şi de autorităţi, după ce a fost vândută în mare parte de persoanele fizice unora şi altora.

O.T.

 

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Citeşte TERMENI ŞI CONDIŢII