Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
vocea timisului

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Publicitate Vocea Timisului

Din aceeași categorie

La Timișoara începe campania ”Fii vocea celor fără de voce!”. Vezi despre ce este vorba și cât durează

Alcătuită din mai multe secvențe, campania va debuta în 25 noiembrie, cu celebrarea Zilei Internaționale a Luptei împotriva Violenței asupra Femeilor, va continua cu marcarea, în colaborare cu asociațiile de profil, a Zilei Mondiale Anti-SIDA și a Zilei Internaționale a Persoanelor cu Disabilități și se va încheia în 10 decembrie, Ziua Internațională a Drepturilor Omului.

Pentru că lupta pentru protejarea drepturilor omului reprezintă responsabilitatea pe care fiecare individ sau grup o are față de ceilalți, pentru că este despre respect al fiecăruia pentru fiecare. Și reprezintă un mod minunat de a fi.

Cu ocazia zilei de 25 noiembrie, Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei asupra Femeilor, SPICC invită la solidaritate cu victimele violenței domestice, pentru că ”orice ființă umană are dreptul la viață, la libertate și la securitatea persoanei sale” (Articolul 3, Declarația Universală a Drepturilor Omului).

Evenimentul ”Uniți împotriva violenței” este menit să sensibilizeze publicul asupra magnitudinii și gravității situației violenței îndreptate asupra femeilor, fenomen social care încalcă dreptul fundamental la siguranța persoanei, este o expresie a dezechilibrului de putere dintre bărbați și femei, un abuz de putere și de încredere care împiedică stabilirea de relații egale și a respectului la care femeile sunt îndreptățite. Inițiativa se va desfășura pe pietonala Mărășești, între orele 17:30-18:30 și va fi alcătuită din mai multe secvențe.

Mesajul evenimentului este că violența poate fi oprită. Prin acțiunea conjugată a noastră, a tuturor. Pentru că violența trebuie sancționată ca modalitate de neacceptat de rezolvare a problemelor și conflictelor. Dacă recunoaștem un sistem social drept nedrept, abuziv pentru o parte a membrilor săi, tăcerea devine o problemă de moralitate, ori în problemele de moralitate nu există neutralitate. Tăcerea înseamnă complicitate. Pentru că nu există martori inocenți vizavi de abuzuri, agresiune și violență.

Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore