Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriNational si InternationalLetonia susține aderarea României la spațiul Schengen

Letonia susține aderarea României la spațiul Schengen

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

a fost primit de către preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, deputatul Ana Birchall, care a declarat că participarea ambasadorului leton subliniază “interesul pentru aprofundarea cooperării dintre parlamentele României şi Letoniei la nivelul comisiilor parlamentare, precum și rolul diplomaţiei parlamentare în apropierea dintre ţări”.

Birchall a menționat că, în cadrul ședinței Comisiilor reunite pentru afaceri europene la care a participat ambasadorul Letoniei, a fost abordată și tema aderării țării noastre la spaţiul Schengen. “I-am transmis domnului Ilgvars Klava că țara noastră este pregătită să adere la Schengen încă din toamna anului 2010, acționând deja ca membru de facto al spațiului Schengen în flancul estic al Uniunii Europene. Domnul ambasador ne-a confirmat că Letonia, ca țară care asigură Preşedinția Consiliului UE în primul semestru al anului 2015, susține aderarea României, în condițiile în care îndeplinește toate criteriile tehnice”, a declarat deputatul PSD.

“Excelența Sa, domnul ambasador Ilgvars Klava ne-a transmis că toate statele membre trebuie tratate în mod egal în privința aderării la Schengen, dar că, din păcate, unele ţări ridică în continuare obiecții, neexistând unanimitate la nivelul UE28. În același context, domnul ambasador ne-a îndemnat să folosim toate canalele politice și diplomatice, astfel încât să convingem și acele țări care sunt încă sceptice în privinţa primirii României în Schengen”, a mai spus Ana Birchall.

Foto: ee24.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Albanezi opriti de Politia de Frontiera la granita cu Serbia. Ce planuri aveau?

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat patru cetăţeni din Albania care au încercat să...

Un ucrainean, depistat de polițiștii de frontieră de la Cenad cu act de identitate românesc fals

Un cetățean ucrainean a fost depistat de polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Cenad...

Trio albanez, prins când încerca să intre ILEGAL pe teritoriul României

Trei cetățeni albanezi care încercau să intre ilegal în România au fost depistați de...