Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Parlamentul olandez NU SUSȚINE aderarea României la Schengen

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
15.1 ° C
15.1 °
15.1 °
69 %
3.1kmh
0 %
vin
26 °
sâm
27 °
Dum
25 °
lun
23 °
mar
15 °

Ambasadorul Olandei, Matthijs van Bonzel, a admis că țara pe care el o reprezintă în România nu va susține eforturile României de a se alătura mebrilor UE care formează spațiul Schengen, deoarece Parlamentul din Olanda consideră că țara noastră nu a implementat încă totate cerințele inițiale pentru a deveni un stat membru UE. „În acest moment, aderarea nu este susţinută de Parlamentul olandez pentru că Parlamentul nu consideră că România a implementat toate cerinţele iniţiale pentru a deveni stat membru al Uniunii Europene. România nu era pregătită în momentul aderării. Era pregătită din multe puncte de vedere, dar nu în cele esenţiale. Vorbesc aici de legislaţie, de sistemul judiciar, de funcţionarea lui, de eficienţă şi imparţialitate în modul de aplicare a legilor, de corupţia instituţională”, a explicat, într-un interviu la Realitatea TV, ambasadorul olandez.

Matthijs van Bonzel a subliniat faptul că există o legătură între Schengen şi respectarea standardelor UE. ”Unii politicieni au negat această legătură în cei trei ani de când mă aflu aici. Dar există o legătură foarte puternică. Legătura este următoarea: odată ce devii membru al UE şi îndeplineşti toate cerinţele impuse de acest statut şi poate nu toate statele le respectă în practică dar măcar încearcă să facă tot ce le stă în putinţă pentru a demonstra că situaţia este sub control. România a aderat fără să îndeplinească aceste cerinţe dar acum recuperează ajungând la nivelul la care ar fi trebuit să fie în 2007”, a precizat diplomatul, conform Mediafax.

Foto:en.wikipedia.org

1 COMENTARIU

  1. Foarte bine ca nu suntem in schengen, altfel „civilizatii” ar trimite la noi toata Lampedusa .
    Si foarte bine ca nu avem euro asta ne ajuta sa nu ajungem ca grecii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare