Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieSURPRIZE pregătite de Primărie pentru timișoreni. Ce NOUTĂȚI aduce finilizarea lucrărilor din...

SURPRIZE pregătite de Primărie pentru timișoreni. Ce NOUTĂȚI aduce finilizarea lucrărilor din Piața Libertății

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Primarul timișoarei a acordat un interviu postului West City Radio, iar în cadrul acestuia, edilul-șef a explicat faptul că proiectul de reabilitare a Centrului Istoric a fost întocmit de un cunoscut arhitect român: Şerban Sturdza, cel care ocupă și funcția de vicepreşedinte al Ordinului Arhitecţilor din România. Robu a precizat faptul că proiectul nu mai putea fi schimbat pentru ca municipalitatea să nu piardă finanţarea europeană, întrucât Primăria nu-și permite ca din bugetul local să fi plătit toți banii necesari reabilitării acestei zone.

Întâiul gospodar al capitalei Banatului a redat și câteva noutăți despre ”noua” Piață a Libertății. Lucrurile care nu s-au spus până acum și merită menționate sunt legate de transformarea acestui loc într-un spațiu cultural-artistic, fapt ce va ave loc chiar începând din această vară, când lucrările vor fi finalizate. ”Piața Libertății va fi folosită așa cum sunt piețele, în general, în lume, nu ca loc de stat pe bancă la umbră! Asemenea locuri sunt în parcuri! Piață Libertății va fi un loc plin de viață, în primul rând cultural-artistică. Studenții de la Facultatea de Muzică vor avea reprezentanții acolo în fiecare zi, deja am discutat cu decanul. Vor fi cvartete de coardă, formații de instrumentiști cu instrumente de suflat, chitariști și alte reprezentări. În altă parte a pieței vor fi pictori, graficieni, caricaturiști”, a dezvăluit Robu la postul de radio din Timișoara.

O altă noutate în ceea ce înseamnă viitorul Pieței Libertății este reprezentată de un obicei ce se vrea să devină o tradiție pe malul Begăi așa cum este în multe alte locuri din marile orașe europene: vom avea un schimb de gardă. ”Vom avea inclusiv ceva spectaculos, dar este o idee, nu dusă foarte departe. Vrem să facem, în colaborare cu Garnizoana și un schimb de gardă, care va fi spectaculos. Vor fi și reprezentanții de fanfară militară, și chiar și Filarmonica Banatul o vom scoate în Piața Libertății”, a adăugat Robu în cadrul interviului de la West City Radio.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

1 COMENTARIU

  1. Ați înnebunit cu toții cu copacii aia. Vezi Doamne a tăiat omul 3 copaci dintr-o piața, trebuie împușcat. Dacă tot sunteți atât de ecologici, faceți și voi ceva pentru cei care defrișeaza păduri întregi. Dar nu pe internet e soluția. Pe internet toți sunteți mari și tari. Eu sunt de părere ca piața arată foarte bine. Mai călătoriți și voi și veți vedea ca în piețe nu sunt copaci la fiecare pas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare