Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăLiberalii fac pregătiri pentru alegerile parlamentare. Lista membrilor care vor să ajungă...

Liberalii fac pregătiri pentru alegerile parlamentare. Lista membrilor care vor să ajungă în Parlament

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Liberalii din Timiș au demarat pregătirile pentru alegerile parlamentare, ce vor avea loc în toamnă. 24 de membri ai PNL s-au înscris până acum pe lista candidaților și va urma procesul de selecție. Cel ce scapă de orice filtru este Vasile Blaga, care va fi primul pe listă.

Liberalii mai au la dispoziție o singură zi să își anunțe intenția de a candida la alegerile parlamentare. După 31 iulie, toate candidaturile depuse vor fi analizate și vor fi selectați cei care vor reprezenta partidul la Camera Deputaților și Senat. Toate cu excepția celei a lui Vasile Blaga, care va fi cap de listă.

„Până acum avem 23 de colegi înscriși pe lista de aspiranți la poziția de candidat la parlamentare. Nu este menționat care dintre respectivii colegi aspiră la Senat și care la Camera Deputaților. Un candidat sigur, care nu este trecut pe listă în momentul de față este domnul președinte Vasile Blaga. El va candida pentru Senat în filiala Timiș a PNL. Va fi cap de listă, pot să o spun fără nicio analiză de dosar de candidatură. Cred că este un lucru elementar, pe care nimeni nu-l contestă”, a declarat Nicolae Robu, președintele PNL Timiș.

În condițiile în care votul nu este uninominal, ci este luat în considerare pe partid, Nicolae Robu a fost întrebat ce legături are Vasile Blaga cu Timișul și de ce ar merita să candideze din partea organizației PNL Timiș. Răspunsul său a fost că Blaga este unul dintre cei mai activi oameni politici din țară.

„Domnul Vasile Blaga este președintele PNL. El este un om cu un curriculum vitae politic dintre cele mai tari din țară, prin urmare este un candidat redutabil, numai bun să fie cap de listă. Eu nu mă arunc să fac analize pe prestații parlamentare, domnul Blaga este unul dintre cei mai activi oameni politici din România. Noi, ca partid, ne asumăm candidații cu care o să mergem în campanie. Vom susține listele, și pentru Senat, și pentru Camera Deputaților așa cum vor rezulta ele”, a mai spus Nicolae Robu.

Toate listele stabilite în teritoriu vor trebui aprobate de către Biroul Permanent Național.

Pe lista PNL se regăsesc liberalii cercetați de DNA Alin Popoviciu și Cornel Sămărtinean, dar și actuali primari și parlamentari sau consilieri județeni.

Lista potențialilor candidați ai PNL Timiș:

Vasile Blaga
Ben-Oni Ardelean
Maria Barna,
Claudiu Chira
Liviu Cocean
Adrian Colhon
Dumitru Dinulescu
Ovidiu Drăgănescu
Daniela Mariș
Ioan Nasleu
Liliana Oneț
Cosmin Pavlovici
Balint Petrescu
Marilen Pirtea
Carmen Popescu
Longin Popescu
Alin Popoviciu
Petru Roman
Gheorghe Sabou
Cornel Sămărtinean
Ioan Sas
Doina Schedan
Marian Constantin Vasile
Bogdan Ghelbere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Scandal monstruos! (Pseudo)alegeri și (pseudo)câștigători în PNL Timiș, sub bagheta magică a aventurierului Alin Nica

Circul a început de azi-dimineață, chiar în fața fostului cinematograf  ”Capitol” din Timișoara, acolo...

Aliante electorale pentru primariile din Sag si Mosnita Noua

Pro România Timiș a stabilit în aceste zile două alianțe în ceea ce privește...

Batalie in doi pentru functia de rector al Universitatii Politehnice din Timisoara

Calendarul alegerilor academice din Universitatea Politehnica Timișoara aduce, în această perioadă, procesul de constituire...