Liberalii din Timiş vor unificarea dreptei. Gorghiu anunţă: fără parteneriat cu Băsescu!

- Advertisement -

Deşi anunţă că unificarea dreptei trebuie să fie principalul ţel al PNL în următorii ani, liberalii din Timiş nu au nicio strategie pentru îndeplinirea acestui deziderat. Mai exact, PNL şi PMP văd în mod diferit principiile după care trebuie să funcţioneze justiţia, iar ALDE este aliat cu PSD, însă senatoarea Alina Gorghiu şi preşedintele interimar al PNL Timiş, Nicolae Robu, cred că totuşi unificarea este un proiect de viitor. Tot ce ştiu cei doi până acum este că aceasta trebuie făcută fără preşedintele PMP, Traian Băsescu.

„Unu plus unu nu fac doi în politică niciodată, însă cred că este esenţial să vedem că dreapta este fragmentată, tebuie să constatăm că întotdeauna înainte prezindeţiale un lider cu viziune a reuşit să colaguleze partidele de pe partea dreaptă şi că în afară de Ion Iliescu nu a mai fost niciun candidat de stânga care să fi câştigat alegerile şi a fost sănătos pentru democraţia din România şi cred că dincolo de diferenţele care există în mod sănătos între formaţiuni politice e nevoie de acest proiect. Detalii despre cine, ce când cum le vom discuta la momentul potrivit cu conducera PNL. Poate nu îşi va însuşi ideea de unificare. Nu am vorbit de PMP. Eu nu vorbesc de partide, aş vrea să facem distincţia între principiul de unificare a dreptei şi discuţii punctuale care strică orice discuţie principială. Chiar nu vreau să vorbesc astăzi despre partide, despre liderii acelor partide, despre cine va duce negocierile din partea PNL sau nu. Cred însă că e nevoie de un lider al PNL care să vizeze unificarea dreptei până la alegerile europarlamentare, în discuţia câştigării prezidenţialelor”, a explicat Gorghiu.

Nicolae Robu este de părere că dacă partidele de dreapta ar fi fost unite, acestea ar fi câştigat alegerile parlamentare din 11 decembrie. „Noi discutăm principii. O unificare se poate face doar în jurul unei platforme de idei, în jurul unui set de valori agreat de toţi cei vizaţi dincolo de persoane. Este limpede pentru oricine. De fapt, majoritatea populaţiei României are de multă vreme o orientare predominant de drepta, asta arată cifrele dacă însumăm toate cifrele partidelor de dreapta, numai că dreapta este foarte fragmentată şi o forţă de dreapta care depăşeşte pragul este aliată cu PSD. Eu vă spun că a câştigat PSD alegerile ca să nu mă tot răstălmăciţi. PSD a câştigat alegerile pentru că a fost partidul cu cel mai mare scor, dar PSD nu a câştigat pe ţară 55% ca să fie câştigător singur, ci s-a aliat cu ALDE pentru a face majoritate. De aici până la a spune că PSD a câştigat peste 50% din voturile cetăţenilor e cale lungă, nu e asta realitatea”, a comentat Nicolae Robu.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare