Încă un lider de sindicat de la Colterm acuză societatea şi administraţia locală de nereguli în cadrul regiei

- Advertisement -

După ce săptămâna trecută, liderul unui sindicat de la Colterm – Victor Ghenea, a acuzat compania de o serie de nereguli ce au loc în cadrul societăţii şi care sunt ascunse de ochii publicului, săptămâna aceasta un nou lider a adus aceleaşi acuzaţii.

Azoiţei Costică este liderul altui sindicat de la Colterm ce conţine aproximativ 50 de membri, şi ca Victor Ghenea săptămâna trecută, a venit tot în cadrul unei conferinţe de presă de la PDL Timiş şi a prezentat aceleaşi nereguli. De data aceasta, deputatul PDL Timiş împreună cu Azoiţei Costică şi Simion Moşiu, consilier local PDL au adus şi raportul corpului de control din 2013 ce conţine investigaţii şi observaţii din cadrul societăţii Colterm.

Conform acestora în cadrul raportului corpului de control organizat de administraţia locală, personalul de directorat de la Colterm prezintă patru directori. Raportul observă faptul că Procedura legală de numire a membrilor in administraţia companiei nu a fost respectată, iar comisia care s-a ocupat de aprobarea membrilor este comisia de cultură a consiliului local.

Conform deputatului Alin Popoviciu, Azoiţei Costică şi Simion Moşiu, raportul corpului de control spune că aceste numiri în poziţii din administraţia companiei au fost realizate fără concurs, prevederile de competenţă a directorilor nu sunt respectate, iar transparenţa nu este asigurată.

Raportul mai spune că din analiza asupra rezultatelor restructurării de personal din Colterm pe anul 2012 – 2013 arată că restructurarea nu a avut efectul scontat şi că a fost o acţiune ineficientă.

Mai mult decât atât, raportul observă că preţul Gigacaloriei este de 325 de lei – preţ stabilit în anul 2008 la solicitarea fostului primar Gheorghe Ciuhandu care a cerut să rămână acelaşi preţ şi în prezent. Preţ ce, conform raportului, nu are cum să fie şi în prezent tot atât.

Analiza concluzionează că primarul Nicolae Robu şi consiliul local din Timişoara trebuie să decidă, în aceste circumstanţe, dacă doresc să mai păstreze actuala echipă de manageri a societăţii. Raportul a fost însă prezentat deja în trecut în cadrul unei sedinţe de consilu local de la primărie, fapt neştiut de deputatul PDL şi consilierul local Simion Moşiu.

„Sindicatele noastre sunt discriminate, noi nu suntem trimişi în delegaţie ca celelalte două din cadrul Coltermului. Directorii pleacă pe banii societăţii în Spania, în alte locuri” a afirmat Azoiţei Costică referitor la sindicatul său şi cel al lui Victor Ghenea

Articolul cu liderul de sindicat Victor Ghenea ce a ieşit, în faţa presei, primul cu acuzaţii la adresa societăţii Colterm poate fi găsit AICI

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img