AcasăStiriLucian Nagy, participant la concursul internaţional al celebrului Hans Zimmer

Lucian Nagy, participant la concursul internaţional al celebrului Hans Zimmer

Hans Zimmer este considerat compozitorul de muzică de film cu cel mai mare succes din punct de vedere financiar, în prezent. Coloanele sale sonore l-au făcut cunoscut la nivel mondial, căci fiecare dintre noi a urmărit cu sufletul la gură aventurile lui Simba din „Lion King”, patriotismul împletit cu povestea pasională de dragoste din „Pearl Harbor”, dibăcia lui Dom Cobb, protagonistul filmului „Inception”, în domeniul furtului de informaţii şi secrete reagsite în visele oamenilor sau, printre multe altele,  isprăvile piratului Jack Sparrow. În acest context, Zimmer a lansat concursul internaţional „Bleeding Fingers”, în cadrul căruia se face apel la toţi compozitorii de pretutindeni. Sarcina concurenţilor este de a remixa, prelucra şi rescrie o piesă originală pe care Hans a creat-o special pentru această competiţie.

Reprezentându-ne cu vanitate, pentru cea mai bună producţie muzicală de film din toată lumea, piesa lui Lucian Nagy, „Maombi Kwa Ajili Ya Dunia” a reuşit să strângă, după doar o zi, 49 de commenturi, 41 de voturi şi a fost ascultată de peste 500 de ori. Concepută în limba swahili, titlul se traduce prin „Rugăciune pentru Pământ”, iar la întocmirea ei şi-au unit talentele trei artişti. Lucian Nagy, la partea de aranjament muzical, interpretând la o serie de instrumente, precum duduk, djembe, saxofon, kaval şi fluier. Ştefan Olariu a fost responsabil de sunetele trompetei şi ale flugelhorn-ului, iar pe partea de mixing şi mastering, Steve Bookfield. Povestea melodiei, după cum explică creatorii, „curge” peste un peisaj impozant, un cer parcă infinit ce veghează calm deasupra unui deşert african, iar un şaman povesteşte la zăduful focului despre origini, iubire şi iertare.  Piesa poate fi ascultată AICI , iar pentru a susţine artiştii printr-un vot este nevoie doar de o logare cu ajutorul contului dumneavoastră de facebook.

Concursul „Bleeding Fingers” se desfăşoară în perioada 22 ianuarie – 19 februarie 2014, iar premiul cel mare constă într-un job full-time pentru maestrul Hans Zimmer, cei trei norocoşi finalişti vor fi anunţaţi pe 20 martie.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
188CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente