Lucrări ample la drumuri, în Timișoara în 2016: se reabilitează Podul Ștefan cel Mare și pasajele Jiul și Popa Șapcă

0
1135

În 2016, Primăria Timișoara se pregătește de ample lucrări la drumuri. Printre cele mai importante se numără demararea lucrărilor la pasajele Jiul și Popa Șapcă. Pe lângă acestea, pe lista municipalității se regăsește și reabilitarea Podului Ștefan cel Mare și a pasarelei din Parcul Copiilor.

Potrivit primarului Nicolae Robu, licitațiile pentru execuția pasajelor Jiul și Popa Șapcă au ajuns în fază finală și se așteaptă stabilirea firmelor câștigătoare. În cazul în care rezultatul licitației nu va fi contestat, lucrările vor putea demara cât mai rapid. Pe lângă lărgirea străzilor care conduc spre pasaje, pentru degajarea circulației municipalitatea are în vedere și un sistem de evacuare al apei din pasaje, care să oprească inundațiile ce se produc atunci când plouă torențial. Strâns legat de aceste proiecte este și cel de reabilitare al pasajului Solventul.

„Pasajul Jiul și Popa Șapcă vor intra în execuție de îndată ce se finalizează licitațiile, sunt în faza lor finală, la pasajul Solventul proiectul tehnic este în derulare și de îndată ce vom avea finalizat proiectul tehnic, când lucrările la Jiul și Popa Șapcă vor fi avansate, vom putea da drumul și la execuția pasajului Solventul, dar asta în timp. Licitațiile țin cel puțin patru luni și nu putem vorbi de un obiectiv la care să putem vedeam imediat rezultate”. a declarat Nicolae Robu.

Tot în 2016 Primăria Timișoara vrea să reabiliteze Podul Ștefan cel Mare și pasarela din Parcul Copiilor, sau cel puțin să înceapă lucrările la acest obiectiv. Deocamdată proiectele sunt doar în stadiul de întocmire a documentației tehnice.

De asemenea vor continua lucrările la strada Podeanu și vor intra în reparații străzile Edgar Quinet și Chimiștilor. În total, primăria anunță lucrări de reparații pe zeci de străzi din oraș. Pentru mai multe detalii legate de străzile care vor fi reabilitate în 2016, urmăriți video mai jos.

Spune-ţi opinia civilizat!