Transfer aeroport
12.3 C
Timișoara
24-feb.- 2020
Transfer aeroport

Nicolae Robu visează la autostrada Timișoara – Belgrad. Apel către CNADNR, pentru centură

ATENTIE, timisoreni! Se monteaza si se testeaza noile SIRENE!

Primăria Timișoara a anunțat că începe montarea noilor sirene care vor ajuta la completarea și reconfigurarea...

Nesimtire! Si-a parcat masina in fata usii unui chiosc din Piata 700, in care erau doua persoane

Polițiștii locali din Timișoara se confruntă cu tot mai mulți șoferi nesimțiți, iar oamenii legii sunt...
Voceahttps://www.voceatimisului.ro/
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

După ce Guvernul României a rămas indiferent la cererile de finanțare a centurii de sud, primarul Timișoarei lansează un nou apel, de data aceasta către C.N.A.D.N.R. Edilul cere companiei să realizeze un proiect cu care să aceeadă la fonduri europene, pentru autostrada Timișoara – Belgrad.

„Lansez un apel către CNADNR, voi lansa și unul oficial către companie, să se gândească să acceadă la fonduri europene de cooperare transfrontalieră România-Serbia pentru realizarea autostrăzii Timișoara – Belgrad într-o gândire care să cuprindă și centura de vest-nord vest. Noi nu renunțăm la a cere fonduri de la Guvernul României, măcar pentru etapele incipiente ale proiectului și apoi mai târziu pentru susținerea implementării, fie și de la Uniunea Europeană, dar trebuie neapărat să acționăm pe toate canalele. Aici chiar avem o oportunitate de a face în colaborare cu vecinii noștri din Serbia, autostrada extrem de importantă Timișoara–Belgrad. Ea poate fi făcută cu un traseu care să asigure inclusiv ocolirea Timișoarei prin această parte de vest-nord vest și parțial chiar nord, sigur, cu racord la autostrada A1, pe care o avem în vecinătate, și cel puțin cu racord la porțiunea de centură existentă la ora actuală, între drumul Aradului și drumul Lugojului”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul recunoaște însă că un obiectiv mai urgent este centura de sud a Timișoarei. Deși premierul Dacian Cioloș a declarat la Timișoara că Ministerul Transporturilor nu mai are fonduri pentru acest obiectiv (pentru centura Bârladului sau a Rădăuțiului s-au găsit bani), primarul Nicolae Robu încă mai speră la finanțare.

,,O primă urgență ar fi centura de sud. Și aștept ca Guvernul României să introducă la finanțare încă din 2016 acest obiectiv. Desigur, nu cu bani foarte mulți anul acesta, pentru că e nevoie de timp până se ajunge la execuția efectivă a proiectului. Dar pentru etapele acelea pregătitoare, preliminare, nu există nicio scuză să nu introducă la finanțare acest obiectiv”, a mai precizat primarul Timișoarei.

- Advertisement -Transfer aeroport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Urmăriți-ne!

13,697FaniÎmi place
501CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
39,800AbonațiAbonați-vă
Galla Events

TIMISUL DE IERI

Monumente uitate

SINAGOGA MAURA DIN FABRIC A fost ridicată între anii 1885-1889 după planurile arhitectului Lipot (Leopold) Baumhorn şi construită de antreprenorul...