Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialMaria Grapini cere consultarea românilor prin referendum pe tema cotelor de migranţi

Maria Grapini cere consultarea românilor prin referendum pe tema cotelor de migranţi

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Numărul migranţilor care circulă nestingheriţi pe străzile Timişoarei creşte de la o zi la alta. Mulţi dintre aceştia nu sunt nici măcar în baza de date a autorităţilor, intrând în ţară ilegal. În contexul atacurilor teroriste care au loc din ce în ce mai des în zona considerate sigure în Europa, problema migranţilor devine una de natură să stârnească îngrijorări.

„Am avut mai multe intervenții în Parlamentul European şi am interpelat cei doi responsabili români- preşedintele Iohannis şi Cioloş (n.r Dacian Cioloş, fost premier), atunci când s-a decis admiterea migranților fără un program de securitate, de admitere şi de returnare bine pus la punct. Atacurile în lanț arată ca ei sunt mai bine organizați decât noi, europenii. Am spus răspicat în Parlament: sunt umanist şi doresc să dăm dovada de solidaritate, dar fără a slăbi securitatea cetăţenilor noștri. Am cerut un program concret de azil, cine este primit, cine este returnat. Din păcate, Consiliul – instituția care de fapt decide -șefii de stat şi guverne, a hotărât primirea şi repartizarea de cote. Vom începe sesiunea în 28 august şi voi face din nou demersuri scrise către Comisie, dar vreau ca opinia publică să stie că, de fapt, șefii de stat şi de guverne hotărăsc soarta Europei. Poate ar fi cazul acum ca România să facă un referendum. Poate acum trebuie sa decidem noi, cetățenii”, a transmis europarlamentarul Maria Grapini pe o reţea de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Deputatul PSD Alfred Simonis, dezamăgit de majoritatea parlamentarilor de Timiș

În urmă cu circa o lună de zile, imediat după măcelul de la Gara...

Nu mor caii când vor câinii! O mie de motive pentru care Dominic Fritz are dreptate în problema migranților din Timișoara

Mereu a fost nevoie să moară cineva, ca statul român să reacționeze. Fără victime,...

Timișoara lui Dominic Fritz, un hub în care migranții s-au măcelărit în plină zi

De luni bune, Timișoara a devenit o placă turnantă pentru valurile de migranți, care...