Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Mark Gray: Raportul MCV pentru România va fi publicat miercuri

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
câțiva nori
13.9 ° C
15.1 °
11.1 °
76 %
2.6kmh
23 %
vin
27 °
sâm
27 °
Dum
24 °
lun
24 °
mar
22 °

Miercuri, 22 ianuarie 2014 va fi publicat raportul MCV pentur România, odată cu acesta urmând să aibă loc şi Colegiul Comisarilor, care va aproba varianta finală a raportului Mecanismului de Cooperare şi Verificare. Raportul va cuprinde evaluarea progreselor pe care le-a înregistrat România de la ultimul raport de anul trecut şi până în prezent, documentul urmând să facă referiri şi la statul de drept – o problemă tot mai delicată în ultima perioadă, în România.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că raportul Comisiei Europene privind MCV va fi publicat pe data de 22 ianuarie 2014. „Sunt ţări care se uită şi la statul de drept, şi la funcţionarea Justiţiei. De aceea, în discuţia cu Herman van Rompuy, am simţit nevoia să fac o clarificare, clarificare ce trebuie, în opinia mea, să se reflecte în raportul MCV din luna ianuarie, probabil 22, cel mai târziu 29 ianuarie”, a anunţat şeful statului, conform Mediafax.

Şeful statului a apreciat că, deşi „în Parlament s-a votat cu mare veselie modificarea Codului penal în aşa fel încât demnitarii, aleşii, de toate, pe toate palierele, de la preşedinte până la consilieri locali, să nu mai fie afectaţi de legislaţia care vizează conflictul de interese, Curtea Constituţională a stopat acest proces”, şi a adăugat că există mai multe exemple în care „abuzurile eventuale” ale Parlamentului sau „greşita înţelegere” a majorităţii parlamentare au fost stopate de Curtea Constituţională, mai scris agenţia de presă.

Traian Băsescu a adăugat că în acest raport „ar fi corect să se menţioneze buna funcţionare a instituţiilor statului care sunt capabile să oprească şi derapaje ale politicului. Curtea Constituţională nu a fost substituită nici de declaraţii de la ambasade, nici de declaraţii de la Bruxelles, de nicăieri. A acţionat ca instituţie a statului de drept. Acest lucru trebuie reflectat şi trebuie tratate separat eventualele derapaje ale politicului în raport cu funcţionarea instituţiilor”, a precizat Băsescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare