AcasăStiriCultura„Mitologii personale”, expoziție de pictură la Muzeul de Artă Timișoara a artistului...

„Mitologii personale”, expoziție de pictură la Muzeul de Artă Timișoara a artistului Valeriu Sepi

Muzeul de Artă Timișoara, alături de Uniunea Artiștilor Plastici din Timișoara, și cu susținerea Consiliului Județean Timiș, vor organiza sâmbătă, în 14 noiembrie, de la ora 18.00, la Palatul Baroc din Piața Unirii, nr. 1, o expoziție de pictură intitulată „Mitologii personale”, a artistului Valeriu Sepi. Prof. univ. dr. Victor Neumann este invitatul special care va vorbi despre artist și despre expoziție.

În cadrul evenimentului, muzicienii Ilie Stepan, Horia Crișovan și Doru Iosif vor delecta auditoriul cu un recital de chitară. Valeriu Sepi s-a născut acum 70 de ani la Reșița, însă și-a petrecut copilăria la Valcani, o localitate din Timiș lângă vama cu Serbia. Numele său a fost cunoscut încă dinainte să ajungă pictor datorită unchiului său, Grațian Sepi II, fotbalist legendar în echipa Ripensia Timișoara și căpitan al naționalei României.

Valeriu Sepi a abordat cu succes pictura, desenul, sculptura și designul. De aproape 25 de ani locuiește în Singapore. Personalitatea și talentul său i-au adus notorietate nu doar în Europa, ci și în Asia, America de Sud sau Australia, lucrările sale aflându-se în muzee, galerii, colecții particulare sau localuri din România, Germania, Singapore, Brazilia, Australia, Indoezia, Malaezia, Thailanda și Nepal.

„Demersul lui Valeriu Sepi trasează o relație între mitologie, hermeneutică, estetică și experiență personală astfel că lucrările sale se prezintă ca o colaborare fericită între o cunoaştere de factură ştiinţifică şi cea artistică, pentru că într-un singur plan găsim şi ceea ce numim cunoaştere în sensul adevărat al cuvântului şi ceea ce înseamnă acţiune determinată de desen ca dinamică, mișcare și vibrație”, spune Nicoleta Papp despre acesta.

Expoziția va fi deschisă la Muzeul de Artă Timișoara până în data de 11 decembrie.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente