Nemţii ne învaţă cum se fac banii „pe şine”. Deutsche Bahn cumpără Regiotrans, cel mai mare operator feroviar privat de călători din România

0
859

Deutsche Bahn vrea să intre pe piaţa transporturilor feroviare din România prin preluarea Regiotrans. Consorţiul german este pregătit să preia, pentru început, pachetul majoritar al celui mai mare operator român.

Deutsche Bahn intenţionează să cumpere pachetul majopritar de 70% al operatorului privat Regiotrans, pentru 67 milioane de euro, relatează Reuters. Această achiziţie include şi opţiunea DB de a cumpăra şi restul acţiunilor.

Regiotrans este cel mai mare transportator privat din România şi a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 53 de milioane de euro şi un profit de peste două milioane de euro. Compania a avut anul trecut 760 de angajaţi, scrie economica.net.

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.