AcasăStiriSocialNesimtitii care arunca deseuri pe unde apuca, sanctionati in primele zile din...

Nesimtitii care arunca deseuri pe unde apuca, sanctionati in primele zile din 2019, la Timisoara

Nesimțiții care aruncă gunoiul propriu pe unde îi taie capul, prin Timișoara, nu și-au luat o ”pauză” nici în primele zile ale noului an, polițitii locali luând măsuri împotriva câtorva dintre aceștia.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului continuă să depisteze persoanele care abandonează deșeuri pe domeniul public pe raza municipiului Timișoara, formând astfel rampe clandestine de deșeuri. astfel de cazuri au fost descoperite în cursul zilei de ieri, când a fost organizată o amplă acțiune pentru tragerea la răspundere a celor care abandonează deșeuri, dar și pentru identificarea de rampe clandestine în zona Calea Martirilor – Piața din Calea Girocului și strada Mureș – Platoul Dâmbovița.

În cadrul acțiunii au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale, din care trei la societăți comerciale a căror reprezentanți au abandonat deșeuri pe domeniul public. De asemenea, au fost efectuate demersurile pentru igienizarea rampelor formate în zona Piețelor Girocului și platou Dâmbovița.

Anterior acțiunii de ieri au fost efectuate verificări fiind aplicate sancțiuni, în ultimele două săptămâni, în cazul a 15 persoane surprinse abandonând gunoaie pe Bdul L. Rebreanu, Dâmbovița, Treboniu Laurian, Al. Ferchel Șuteu, L. Catargiu, C. Martirilor, Aleea Icar, sancțiunile aplicate însumând peste 17.500 lei.

”Anul trecut, polițiștii locali au aplicat 3.873 sancțiuni contravenționale, atât celor care au abandonat deșeuri pe domeniul public formând rampe clandestine cât și celor care au aruncat pe jos resturi alimentare și nealimentare. Sancțiunile sunt cuprinse între 500 lei pentru persoanele fizice și ajung până la 2.500 lei pentru persoanele juridice. Un sprijin în depistarea persoanelor care aruncă deșeuri pe domeniul public vine și ca urmare a montării de camere video acolo unde se formează frecvent rampe, dar și din partea populației care sesizează situații în care au observat alți cetățeni abandonând deșeuri”, transmit oamenii legii.

De asemenea, polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului efectuează verificări și pentru identificarea celor care aruncă deșeuri în locațiile sesizate de cetățeni pe pagina de Facebook ”Sesizări insalubritate”. Cetățenii pot sesiza în continuare astfel de cazuri la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 sau pe adresa de email contact@politialoctm.ro.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente