Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentNu doar copiii! După poliţişti, şi jandarmii îşi "ţin" ziua la Mall

Nu doar copiii! După poliţişti, şi jandarmii îşi „ţin” ziua la Mall

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Publicul prezent la „Ziua Jandarmeriei Române” va avea ocazia să admire şi o parte din tehnica folosită pentru executarea misiunilor, tehnică de comunicaţii şi echipamentul folosit de structurile speciale şi de intervenţie. Copiii vor putea încerca echipamentul expus.

Momentul care marchează întemeierea Jandarmeriei Române a fost data de 3 aprilie 1850, când, printr-un ofis domnesc, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărârea Divanului obştesc, semnând „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”. Prin această lege s-a dat statut juridic armei Jandarmeriei şi i s-au stabilit principiile de organizare si funcţionare.

Noua lege de organizare şi funcţionare a Jandarmeriei Române, Legea 550/2005, înfiinţează Gruparea de Jandarmi Mobilă Timişoara, unitate subordonată direct Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, având ca zonă de responsabilitate judeţele: Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara.

Gruparea de Jandarmi Mobilă Timişoara se compune din: structura de comandament, împărţită pe servicii, compartimente şi subunităţi mobile, destinate organizării şi executării misiunilor de asigurare şi restabilire a ordinii publice, precum şi de combatere a infracţionalităţii în zona de responsabilitate teritorială. De la intrarea în vigoare a noii legi, Gruparea de Jandarmi Mobilă Timişoara a acţionat pentru realizarea unor schimburi calitative în modul de organizare şi executare a misiunilor, activitatea având drept scop: realizarea unui climat de ordine şi siguranţă civică, creşterea siguranţei cetăţenilor şi prevenirea criminalităţii stradale, prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional, garantarea şi apărarea drepturilor şi libertăţilor constituţionale, a proprietăţii publice şi private, asigurarea funcţionării în bune condiţii a instituţiilor democratice ale statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare