O nouă tranşă de vaccinuri anti-HPV a ajuns în Timiş! Vor fi imunizate fetele cu vârsta între 11 şi 18 ani

Date:

Direcția de Sănătate Publică Timiș a recepționat o tranșă de vaccin anti-HPV nonavalent Gardasil 9, în cantitate de 1.860 doze. Aceasta urmează să fie distribuită, în zilele următoare către medicii de familie, în vederea vaccinării persoanelor eligibile, pe baza solicitărilor părinților/ reprezentanților legali, care au transmis cererile către medicii de familie pe parcursul anului 2021.

În 2021, Ministerul Sănătății a extins grupa de vârstă pentru vaccinarea gratuită anti-HPV, astfel încât să fie incluse și fetele cu vârsta între 14 – 18 ani, conform recomandărilor comisiilor de Epidemiologie și de Oncologie din cadrul Ministerului Sănătății, precum și ale specialiștilor din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Până în 2021, vaccinarea anti-HPV se realiza gratuit doar pentru fetele cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani.

Gardasil 9 previne infecția împotriva a 4 tipuri de HPV la care se adaugă prevenția față de încă 5 tipuri HPV cancerigene (HPV 31, 33, 45, 52 si 58) și care sunt raspunzătoare împreună de încă 10-20% dintre cazurile de cancer de col uterin. Gardasil 9 oferă astfel cea mai completă protecție antivirală.

Vaccinarea anti-HPV este cea mai bună metodă de prevenire a cancerului de col uterin și Direcția de Sănătate Publică Timiș încurajează părinții să solicite informații medicilor de familie și celor de specialitate cu privire la beneficiile acestui tip de vaccinare„, transmit reprezentanţii DSP Timiş.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.
Ioana Danciu
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare