Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Ca-n administrație! Din fruntea Direcției de Sănătate Publică Timiș a plecat un doctor și a aterizat un jurist… sancționat pe linie profesională

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
Conducerea Direcției de Sănătate Publică Timiș a fost schimbată de către ministrul Alexandru Rafila, în urmă cu câteva zile. Pentru unii a fost o surpriză! În schimb, pentru alții, mult mai avizați, mutarea de pe scena instituțională nu a reprezentat niciun element de noutate pe motiv că ”manevra” face parte dintr-un plan mult mai amplu. Practic, revenirea aceluiași director liberal, dr. Flavius Cioca, la cârma instituției sanitare, după o haltă scurtă, la Primăria Timișoara unde este așteptat cu brațele deschise ca să-și desăvârșească opera: aceea de a intra în rândul funcționarilor publici!

Că asta e și motivul principal pentru care, azi, medicul nu mai e la cârma instituției de sănătate publică! Și, evident că, după stagiul din administrația locală a lui Dominic Fritz, în momentul în care postul de director executiv al Direcției de Sănătate Publică Timiș se va scoate la concurs, este de așteptat ca doctorul Flavius Cioca să candideze, să câștige competiția și să revină la butoanele instituției publice.

Una repartizată PNL, după negocierile pe plan local cu PSD! Conform scenariului și regiei, asta dacă, din nou, PSD nu trage preșul de sub picioarele PNL! Acum, adevărul e că, în momentul în care a fost întrebat, care va fi următorul său loc de muncă, fostul șef al DSP Timiș a preferat să joace cartea memoriei selective. Altfel spus, nici nu a confirmat și nici nu a infirmat scenariul politico-administrativ. Lucru de înțeles, până la un punct!

Așa că până revine și memoria de lungă durată, un lucru elementar este important de punctat: informațiile, care circulă în spațiul public, zic una, iar documentele demonstrează că, în schimb, realitatea e cu totul alta. La fel de sulfuroasă și politizată! Pe scurt, referitor la schimbarea comenduirii DSP Timiș, ministrul Sănătății, pesedistul Alexandru Rafila, și-a luat la revedere de la liberalul Flavius Cioca, începând cu data de 2 iunie a.c. De fapt, decizia ministerială demonstrează, în scris și negru pe alb, că nu e vorba despre nicio schimbare sau vreo demitere ci despre o încetarea amiabilă a raporturilor instituționale, chipurile, cu acordul părților, pe baza cererii înainte de fostul manager al DSP Timiș.

Pe de altă parte, însă, tot documentele arată că hârtia poate suporta orice, cu atât mai mult cu cât interese politice sau de grup sunt la mijloc. Deși, în discuție, e vorba totuși despre o instituție cu atribuțiuni în domeniul sănătății publice, nu o anexă a PNL Timiș nici o masă de manevră a PSD Timiș! Și semnele mari de întrebare stau, în primă fază, în adresa cu nr. 16067 din 31 mai 2022, plecată de la DSP Timiș către Ministerul Sănătății, prin care s-a solicitat un concediu legal de odihnă de 2 zile, pe perioada 2-3 iunie 2022, chiar pe codul numeric personal al directorului executiv Flavius Cioca. Plus, o altă dispoziție, nr. 269 tot din 31 mai 2022, prin care managerul unității a decis ca, pe perioada absenței sale, atribuțiunile de serviciu să fie preluate de către jurista unității, Florentina Radu.

Offside în paradis

Deci, e cât se poate de clar că, înainte de ”acordul părților”, dr. Flavius Cioca ceruse ministrului Alexandru Rafila, în ultima zi a lunii mai a.c., să-i aprobe o perioadă de concediu legal de odihnă. Mai mult, prin decizie internă, o și delegase pe jurista Florentina Radu la butoanele instituției de sănătate publică, evident, doar pentru o perioadă de 2 zile. Semn că medicul de medicina muncii avea de gând să revină în unitate, imediat după scurtul concediu! Acum, că Ministerul Sănătății a decis, în prima zi de lucru, 2 iunie a.c. (n.n – 1 iunie e zi liberă națională) să o încheie ”amiabil” cu fostul șef al DSP Timiș, e cu totul o altă poveste.

Ba mai mult, nu numai că Bucureștiul a pus punct, cel puțin deocamdată, colaborării cu Flavius Cioca că, ieri, 7 iunie a.c., a și titularizat-o pe postul de director executiv, ce-i drept, tot provizoriu și tot pe o perioadă de șase luni, pe jurista Florentina Radu. Exact persoana de încredere pe care o desemnase și Flavius Cioca ca să-i țină locul pe perioada concediului!

Și, acum, că tot suntem pe palierul noului director al DSP Timiș, ca să știe și ministrul sănătății Alexandru Rafila, trebuie specificat faptul că doamna Florentina Radu este un funcționar public de nădejde. Unul extrem de bazat care, așa cum spun documentele instituționale, a aterizat în DSP Timiș, pe baza de transfer, tocmai de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, exact cu o săptămână înainte ca Flavius Cioca să fie… externalizat de ministrul Alexandru Rafila. Adică, pe data de 23 mai 2022! Pe repede-înainte! Și se vede de la o leghe marină că lucrurile au fost ticluite: transferul (23 mai), împuternicirea pe perioada concediului (31 mai) și, ulterior, titularizarea la cârma DSP Timiș (7 iunie). Așa că, nu e nicio mirare că, azi, toată lumea zice că tot medicul liberal e la butoane! Deși miroase a lucrătură pesedistă de la o poștă!

Însă, ce nu știe lumea și nici ministrul Sănătății Rafila, aspect care i-a scăpat, chipurile, și fostului director al DSP Timiș, e că așa cum rezultă dintr-o adeverință de vechime, emisă de DGASPC Timiș, nr. 57321 din data de 17 mai a.c., care a trecut și prin mâinile instituției de sănătate publică, doamnei Florentina Radu, proaspăt director executiv al DSP Timiș ”i s-a aplicat o sancțiune disciplinară de diminuare a drepturilor salariale de 5% pe o perioadă de trei luni”. Se vede clar, textul e lizibil și tronează exact lângă zilele de concediu medical de care a beneficiat fosta angajată ”Protecția Copilului” cât a lucrat, ca jurist, în instituția din subordinea CJ Timiș.

Așadar, în cazul Florentinei Radu, sancțiunile au fost dictate, chiar anul trecut. Și chiar dacă au fost contestate, jurista DGASPC, așa cum rezultă de pe portalul instanței de judecată, a pierdut definitiv procesul cu angajatorul care o penalizase pentru ”neîndeplinirea sarcinilor de serviciu”! Și, în ciuda Codului Administrativ și Statutului Funcționarului Public, cu o penalizare la activ, totuși, Florentina Radu a prins o funcție de conducere într-o instituție publică! Semn că cineva, acolo sus, îi poartă de grijă!

Nu neapărat doar Flavius Cioca! Care, întrebat ce a recomandat-o pe Florentina Radu pentru transferul de la DSP Timiș, mai că nu a rostit: ”vocea și talentul”! Asta, nu înainte de a arunca pisica moartă în curtea foștilor săi colegi de la Serviciul Personal din cadrul DSP Timiș. Evident, cei care i-au propus transferul juristei, care i-au analizat dosarul și care i-au dat undă verde. Pe bune?

- Advertisement -
Tiberiu Kiss
Tiberiu Kiss
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

9 COMENTARII

 1. […] Și, fiindcă tot a venit vorba de alegeri, cea făcută de ministrul sănătății în 7 iunie 2022, dată la care a numit-o pe doamna Radu în fruntea DSP Timiș, s-a dovedit a fi una nu proastă, ci extrem de proastă. Nu că n-ar fi fost de așteptat, având în vedere că Florentina Radu nu cunoștea nici specificul sistemului de sănătate, nici instituția pe care fusese desemnată să o conducă în calitate de director interimar, dumneaei venind prin transfer de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copil…! […]

 2. O sa primeasca prima sanctionata de la DSP, pentru serviciile aduse.
  O alta familie abonanta la banul public, Radu.
  Sunt pline institutiile statului de amante si …care primesc salari mari.

 3. Jurista n-a fost in stare sa se apere singura in instanta, cum va apara si reprezenta DSP? 🙂
  Platita degeaba si la protectia copilului.
  Trebuia, in baza sentintei, sa o dea afara si sa-i ceara salariile.
  Cate din astea mai sunt pe acolo!?

 4. Apropiat DSP……..si nu numai lui Busoi….. ci si lui Cipri Bogdan care tine in brate cu incapatanare un incompetent…un bisnitar de medicamente…..un farmabișnițar….

 5. Flaviusica , ești complet depășit de situație, prietenii știu de ce, zi-i la busoi sa te scoată din teren, cere-te afara ….
  Ești de teapa lu’ cornelusa…
  Profesionistul a plecat la comisia europeană

  • Asa e Voicu…..a fost o palarie prea mare ptr el… dar s au incapatanat ai lui sa l sustina…..se stie cine…au facut o mare greseala…au promovat un om conflictual, un om caruia ii placea doar sa faca rau. Acum merge prin targ si vorbeste urat de fostii lui colegi care oricum sunt mult mai pregatiti ca el, ca ar fi neprofesionisti ca nu a avut cu cine lucra de parca el era cel mai bun director din Romania. Urat…..foarte urat……acum cateva luni cand a fost greu isi lauda colegii…prin postarile pe facebook…si aparitiile lla canalul lui preferat ..acum acesti colegi nu mai sunt buni…doar el e cel priceput. Rusine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore