Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Omul de afaceri Valentin Armașu, ARESTAT din nou! A încercat să influențeze martorii din dosarul în care este URMĂRIT

- Advertisement -

Paul Valentin Armașu este urmărit penal pentru comiterea mai multor infracținui, cum ar fi: constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la evaziune fiscală, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la uz de fals și spălare a banilor, fapte comise în perioada 2010-2013 prin care a fost creat bugetului de stat un prejudiciu de peste 4,5 milioane de euro. Împotriva lui a fost dispusă măsura controlului judiciar din data de 25 februarie 2014, anterior acestei date Armașu având interdicția de a părăsi țara, dispusă în data de 30 septembrie 2013 de către magistrații Curții de Apel Timișoara.

Cu doar câteva zile în urmă, mai precis pe data de 9 august, procurorii DIICOT au decis să-l rețină pentru 24 de ore pe Armașu, deoarece acesta a încercat să influențeze declarațiile unor martori. Din probele administrate în dosar rezultă suspiciunea rezonabilă că Armașu s-a întâlnit de mai multe ori cu soția unui martor aflat în penitenciar cerându-i acesteia ca soțul său și un alt martor în cauză să își schimbe declarația dată procurorilor DIICOT. ”Conform probatoriului, la prima întâlnire ce a avut loc în luna mai pe un drum forestier din apropierea localității Reșița, Armașu i-a cerut soției martorului M.D.F. ca în schimbul unei sume de bani ce avea să fie stabilită ulterior să își retragă declarația dată procurorilor DIICOT Reșița. Martorul a refuzat spunându-i totodată soției sale să-i amintească lui Armașu că nu i-a returnat nici până în prezent o datorie de 200.000 de euro. Mesajul a fost transmis la a doua întâlnire care a avut loc în luna iulie între inculpat și soția martorului. De această dată Armașu a condiționat returnarea unui împrumut de 40.000 de euro de schimbarea declarației dată de martorul M.D.F. dar numai dacă acesta va convinge și un alt martor (H.A.) să-și schimbe, de asemenea, declarațiile date anchetatorilor. Inculpatul a fost refuzat și de această dată” explică procurorii DIICOT.

Din probele administrate în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că afaceristul bănățean Paul Valentin Armașu știa că încalcă obligațiile impuse în conținutul controlului judiciar și că riscă să fie arestat din această cauză, motiv pentru care și-a luat toate măsurile de precauție pentru a nu fi interceptat în timpul întâlnirilor cu soția martorului, fie prin alegerea unui loc izolat de întâlnire, fie prin percheziționarea corporală a femeii, căreia i-au fost sechestrate de către un apropiat al inculpatului, pe perioada discuțiilor, atât poșeta cât și telefoanele mobile.

Pe 9 august, Armașu a fost prezentat Tribunalului București cu propunerea de înlocuire a controlului judiciar cu măsura arestului preventiv. Instanța a admis solicitarea procuroriilor DIICOT și a dispus înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar cu cea a arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii. Magistrații Curții de Apel București au respins astăzi, 14 august, contestația formulată de către inculpat, dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele acestuia.

Cazul a fost instrumentat împreună cu polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – IGPR, cu sprijinul DNA Timișoara, având suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

Foto:debanat.ro

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore